dimarts, 13 de novembre del 2012

Sobre la vaga general al sud d’Europa


Demà (14N) hi ha convocada una Vaga General a Portugal, Itàlia, Xipre, Malta i a tot l’Estat, també a Catalunya. Alhora hi haurà mobilitzacions sectorials a França, Grècia i Bèlgica. L’objectiu de la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES) és exigir que s’aturin les polítiques antisocials que venen aplicant la majoria de governs d’Europa i les institucions comunes de la Unió (en mans de populars, liberals i socialistes).

Els que diuen que la mobilització i les vagues no serveixen per res s’haurien d’acostar a alguna biblioteca i repassar els llibres d’història. O estar una mica atents a l’entorn. Per exemple, la qüestió dels desnonaments no hauria entrat en l’agenda pública si no hagués estat per la mobilització sostinguda de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

El “no hi ha alternativa” és una fal·làcia interessada dels poderosos. La innovació, la ciència i els nivells de producció permeten sostenir la qualitat de vida i millorar-la. Hi ha suficient riquesa, però està mal repartida. Es pot redistribuir la riquesa, el temps i el treball. Es poden utilitzar els recursos naturals de forma més raonable i eficient. Però per fer-ho cal aplicar unes altres polítiques i és hora de demanar-ho als carrers de tot Europa.

A Vilafranca del Penedès demà hi haurà manifestacions al matí (12:00 hores) i a la tarda (17:00 hores) a la Plaça de la Vila. Ens veiem allà.