dijous, 15 de novembre del 2012

14N: milers de persones als carrers de Vilafranca

La vaga general de 29 de març ja va viure la manifestació més gran a Vilafranca des la recuperació de la democràcia. Tot apunta que aquest dimecres, en la vaga general del 14 de novembre l'èxit ha estat fins i tot superior.

Com al març, el seguiment de la vaga a la indústria ha estat pràcticament total, mentre que a l'administració pública ha estat ampli i en el comerç irregular.

La manifestació del migdia ha estat molt concorreguda, amb prop de dos mil manifestants. I la manifestació de la tarda encara ha estat més concorreguda, amb mes de tres mil cinc cents assistents: quan el cap de la manifestació era a la Rambla Nostra Senyora (a la banda de Caixa Penedès), la manifestació ocupava fins a la Plaça Penedès i allà girava amb la cua al final de la Rambla Sant Francesc, ja a la Font dels Alls.

Només tinc, de moment, fotografies fetes amb el mòbil, però suposo que aviat estaran disponibles a la premsa comarcal més imatges i fotografies que podran fer una idea del volum de la mobilització a la nostra Vila, tan al matí com a la tarda.

Sembla que a la resta del país i en general al sud del continent europeu la mobilització també ha estat molt important. És hora que les forces en el govern canviïn les polítiques antisocials que estan aplicant perquè és evident que les actuals mesures de retallada i ofec estan portant el país i la ciutadania al desastre.