dimecres, 13 de novembre del 2013

Un llibre que promet: 'Elogi de l'hort urbà'"Sobtadament, cultivar ha esdevingut una mena d’hàbit, alhora recent i llegendari; en la intimitat dels balcons, en espais col·lectius regulats per ajuntaments, també en solars orfes de finalitat, cedits a l’oblit després de la bombolla immobiliària.

Una tendència, una moda, una acció col·lectiva... Cultivar s’ha convertit en un joc. Una activitat simbòlica on representar inquietuds, valors, reivindicacions socials, on plantejar —i assajar— alternatives de futur. Un espai, també, on representar-nos a nosaltres mateixos i on treballar la nostra identitat.

Elogi de l’Hort Urbà parteix d’entrevistes a peu d’hort. Explora i recopila el que diuen els propis hortolans, les seves raons, els camins que els han portat a cultivar. S’evoquen conceptes com lleure productiu, prosum, lentitud, identitat i migració, història de vida, ètica ecològica, espiritualitat basada en els cicles naturals..."

Aquesta és la ressenya editorial del llibre que, el proper divendres 15 de novembre es presentarà al Centre Cívic l'Escorxador de Vilafranca a dos quarts de vuit del vespre.

Encara no l'he llegit, però coneixent als autors, l'Albert i la Vanessa, estic segur que no em defraudarà i que no deixarà indiferent a ningú. Amb ganes doncs que sigui divendres i poder fullejar-lo i iniciar-ne la lectura!