divendres, 25 d’octubre del 2013

Sobre el ple municipal d'octubre

Hem votat en contra de concessionar a una entitat privada terrenys d’equipaments públics del Molí d’en Rovira ja que es condiciona el futur del barri durant dècades i no s’ha fet un debat públic i informat al respecte.

Hem votat a favor d’adjudicar la neteja dels edificis municipals (escoles, llars d’infants, oficines...) a cooperatives d’inserció laboral, recollint una proposta que fèiem des d’ICV-EUiA.

Hem votat a favor de les ordenances fiscals pel 2014 que regulen els impostos i les taxes municipals, que s’han actualitzat amb l’IPC (1,5%). A proposta nostra s’han incorpora millores puntuals com l’increment d’un 11% de la taxa pels caixers automàtics dels bancs; o un sistema àgil per accedir a les bonificacions a la taxa de la brossa per qui faci compostatge.

Hem votat en contra de les tarifes de l’aigua i el clavegueram pel 2014 ja que pensem que els increments s’haurien de concentrar en el 15% d’abonats que fa un consum poc responsable, i no sobre el 85% que fa un esforç d’estalvi.

Hem votat en contra de modificar el pressupost de l’any en curs (2013)  perquè amb el canvi es deixen de fer accions útils i necessàries que donen feina a empreses de la Vila (com la rehabilitació i les millores d’eficiència energètica en els edificis municipals) i que acaben suposant un estalvi en la factura elèctrica de l’Ajuntament.

Hem votat a favor de la reelecció de la Sra. Glòria Valeri com a síndica de greuges de Vilafranca, destacant la bona feina que ha realitzat en els mandats precedents.

En l’apartat de mocions hem votat a favor de recolzar als treballadors de Ceràmiques de Foix que estant patint un ERO; de demanar l’aturada definitiva del Projecte Castor (que provoca terratrèmols en una zona habitada i amb centrals nuclears en el radi d’afectació a Vilafranca); d’adherir-nos al protocol contra els desnonaments; i en contra de restringir la llei de l’avortament.


Pel que fa a l’apartat de precs i preguntes hem demanat que cal preveure un bon accés a peu a la zona comercial de la Girada, hem preguntat perquè el govern Regull ha retirat la pancarta de la Vegueria Penedès de la façana de l’Ajuntament, i hem preguntat per quan es pensa resoldre la nova concessió del bus urbà.