dimarts, 1 d’octubre de 2013

Resum del Ple: Plans d'emergència, transport públic, INCAVI-ESCAVI...

ICV-EUiA hem votat a favor de continuar amb una concessió municipal perquè les autoescoles puguin fer les classes pràctiques i els exàmens a Vilafranca.

Hem votat a favor de demanar a la Generalitat que cedeixi a l’Ajuntament dos trams d’antiga carretera que ara són carrers de la Vila.

S’ha ratificat un nou tràmit de l’ajust de sistemes urbanístics. Ens hem abstingut ja que en fases anteriors hem detectat massa errors (alguns corregits gràcies a les nostres al·legacions).

S’han aprovat els plans d’emergència municipals davant del risc d’inundacions (INUNCAT), de nevades (NEUCAT), i de transport de mercaderies perilloses (TRANSCAT). Hem demanat una votació separada per cada pla ja que en el TRANSCAT pensem que cal major previsió davant el pas de trens amb residus nuclears per la Vila. Ens hem abstingut perquè el govern no ha acceptat una votació separada. També hem demanat que, més enllà d’aprovar els plans necessaris, cal dotar-los de forma suficient, fent referència a la situació de la caserna de bombers de Vilafranca.

S’ha aprovat un canvi del conveni d’integració tarifària del transport públic. Ens hem abstingut perquè no s’ha facilitat informació sobre els canvis que es faran. Així mateix hem denunciat el mal funcionament que està tornant a tenir Rodalies RENFE i també el fet que, en matèria d’autobusos, l’Ajuntament estigui sent còmplice d’una empresa que presta un servei dolent i perillós (Monbús). També hem denunciat les pujades de preu dels bitllets.

S’ha rebutjat un recurs perquè no es cedeixi l’edifici de l’antic INCANVI a l’Escola del Vi. ICV-EUiA hem votat a favor del recurs perquè entenem que el govern municipal ha invertit massa diners i ha cedit un espai massa gran i sobredimensionat per als pocs alumnes que hi haurà en aquesta escola. Pensem que els estudis es podien haver fet en un altre equipament de la Vila i mantenir a l’antic INCAVI la residència d’avis que estava prevista inicialment.

S’ha renovat el patronat del Vinseum (Museu de les Cultures del Vi). Hem agraït el treball (en forma de voluntariat sense remuneració) que fan els patrons per tirar endavant el Museu i la cultura a Vilafranca.

En l’apartat de mocions hem votat a favor de demanar una rebaixa de l’IVA cultural, a favor que s’informi sobre la sindicatura de greuges en els escrits municipals, i a favor de la solidaritat amb la vaga del professorat de les Illes Balears; i ens hem abstingut en la petició d’un referèndum sobre les inversions en l’oficina del DNI.


Pel que fa a l’apartat de precs i preguntes, hem preguntat quin cost tindrà per l’Ajuntament gestionar els Casals d’Avis de Caixa Penedès, ja que entenem que l’obra social, ara denominada Pinnae, no hauria de desentendre’s del servei. També hem preguntat perquè la Policia Local no fa complir els acords de l’Ajuntament amb els veïns de la Girada relatius al soroll de les terrasses i pel protocol d’actes nocturns al centre de la Vila.