divendres, 5 de desembre de 2008

I mentrestant vosaltres?

El 3 de Vuit publica que l’alcalde Marcel Esteve plega. L’alcalde ho nega. Surrealista i fins i tot kafkià. Coses semblants (mocions de censura fantasma...) van apareixent als mitjans locals des de fa ja sis mesos.

I mentrestant que fem nosaltres, els homes i les dones d’Iniciativa?

La resposta és: estem treballant l’esborrany de pressupost que hi ha sobre la taula.

A mitjans d’ocutubre vam explicar en roda de premsa el nostre punt de vista en relació a com encarar el 2009 des de l’Ajuntament de Vilafranca.

Posteriorment des d’Iniciativa vam anar teixint un acord amb PSC i CUP en relació a les Ordenances Fiscals pel 2009 (és a dir als ingressos de l’Ajuntament sobre els que podem decidir), acord que ja he comentat en aquest bloc aquí i aquí.

Alhora hem fet una llarga i intensa tanda de reunions entre tots els grups que han volgut per tal de fer propostes sobre el pressupost 2009. ICV-EUiA, PSC i CUP hem anat a totes aquestes reunions. El PP i ERC a algunes. CiU a cap d’elles.

El govern del PSC ens ha fet arribar fa pocs dies una proposta escrita on recullen que assumirien del que s’ha dit en aquestes reunions, i ha acompanyat aquesta proposta escrita d’un esborrany de pressupost.

En aquests moments la gent d’Iniciativa per Catalunya Verds de Vilafranca del Penedès estem estudiant i contrastant aquest esborrany. Esvaint dubtes amb alguns serveis i regidories, analitzant alternatives, etc.

Sobre la resta, no vull haver de tornar a dir el que ja hem hagut de repetir en massa ocasions en els darrers mesos. Bon cap de setmana a tothom.