dijous, 21 de maig del 2015

A Vilafranca es respira possibilitat de canvi


Quan queden només tres dies per les eleccions municipals podem dir que un dels reptes fixats per Vilafranca en Comú ha estat assolit: a Vilafranca del Penedès es respira la possibilitat d’un canvi de govern. La sensació que estem en una situació excepcional i sense precedents i el gran nombre de persones indecises en són un indicador. El resultat de les urnes és més imprevisible que mai.

Quan a finals d’estiu el projecte de Vilafranca en Comú (llavors encara Guanyem Vilafranca) va fer les primeres passes aquest horitzó semblava molt llunyà: CiU i PSC es trobaven molt còmodes en un govern de sociovergència i l’oposició política i social apareixia molt fragmentada. Però la confluència a Vilafranca en Comú de formacions com ICV, PODEM, Procés Constituent, Pirates de Catalunya, Avancem, MÉS, molt reforçada per un nombrós grup de persones independents (entre les que destaca el candidat a l’alcaldia Ramon Arnabat) i amb el suport de l'assemblea local del 15M, s’ha articulat en pocs mesos i fins i tot als que en formem part ens sorprèn l’alt grau de cohesió que ja presenta i la profunditat assolida en un programa elaborat en obert en el marc d’un procés d’anàlisi i proposta.

Tot i disposar de menys mitjans materials, la campanya electoral està servint a Vilafranca en Comú per acabar de donar-se a conèixer entre els sectors de la ciutadania menys polititzats i per posar en evidència que hi ha un espai immobilista, conformat pels partits en el govern; i un espai plural i creixent, de canvi amb prioritat social i amb voluntat d’implicar la ciutadania en la presa en comú de decisions col·lectives. Caldrà estar molt atent a la jornada de diumenge, a Vilafranca i al conjunt del país.