dilluns, 29 de juliol del 2013

Resum del ple municipal de juliol

ICV-EUiA hem votat en contra d’una modificació del pressupost amb criteris que no compartim; i ens hem abstingut en una operació de crèdit subvencionada per la Diputació.

Ens hem abstingut en el canvi en bloc de 5 ordenances i hem demanat que els canvis en els imports de les multes es facin debatent norma a norma i no en bloc.

Hem votat a favor de les condicions del nou contracte de neteja dels edificis municipals (escoles, llars d’infants, oficines...). Valorem de forma molt positiva que, davant dels problemes i els incompliments laborals que hi ha hagut, per al nou contracte s’hagi optat per una opció cooperativa que dóna continuïtat a les treballadores actuals, recollint una proposta que fèiem des d’ICV-EUiA.

Hem votat a favor del pla d’emergències de la Vila però hem posat de manifest que cal dotar-lo econòmicament. En aquest sentit ens hem fet ressò de les queixes del cos de bombers, que denuncien el mal estat del parc de Vilafranca.

Hem votat a favor del reglament de la biblioteca, però exposat la nostra preocupació perquè hi ha moments en que la biblioteca i la sala d’estudi estan saturades.

Hem votat en contra de canviar les àrees de salut de Vilafranca, que determinen quin Centre mèdic d’Atenció Primària pertoca a cada barri. Pensem que no es pot canviar l’assignació de tot el barri de La Girada sense ni consultar-ho amb la seva Associació de Veïns.

Pel que fa a l’apartat de mocions hem votat a favor de demanar una gestió transparent i democràtica de l’obra social provinent de Caixa Penedès; a favor del dret a decidir; a favor de la Declaració de Gavà (igualtat entre homes i dones); a favor de l’ensenyament públic; a favor d’incloure la Vegueria Penedès a la llei electoral; i recolzant els clubs esportius davant la inspecció de treball.


En l’apartat de precs i preguntes hem demanat que els consellers independents a l’empresa d’Aigües de Vilafranca siguin persones de consens; hem demanat informació sobre la situació del parc de bombers; hem preguntat pels talls elèctrics del dissabte 5 de juliol; hem preguntat per les obres de la plaça Vall del Castell; i hem demanat més transparència i informació municipal sobre la situació de la xarxa pública de salut a Vilafranca.