dilluns, 27 de maig del 2013

Resum del ple de maig

La Sra. Glòria Valeri, Síndica de Greuges, ha presentat la Memòria de 2012 explicant que a Vilafranca cada vegada hi ha més famílies que es veuen afectades per la greu situació de crisi i que s’han vist conduïdes, normalment per la coincidència de diferents circumstàncies adverses, fins al llindar de la pobresa i la marginalitat. D’altra banda Valeri ha lamentat que en alguna ocasió des del govern se li ha insinuat que algun tema no l’ha de tractar, fet que des d’Iniciativa Verds – Esquerra Unida (ICV-EUiA) trobem molt greu.

S’ha ratificat l’ajust de sistemes urbanístics aprovat el mes de març, denegant les al·legacions d’un propietari particular. Com al març ens hem abstingut ja que en fases anteriors vam detectar massa errors per part del govern municipal en aquest expedient (alguns corregits gràcies a les nostres al·legacions).

Hem votat en contra de declarar “deserta” la licitació de l’autobús urbà ja que els concursos es declaren deserts quan no hi ha cap oferta, però aquí n’hi havia una. El que passa és que el govern municipal (que en massa ocasions ha demostrat que el transport públic no és la seva prioritat) no té cap control sobre una empresa concessionària (Hispano Igualadina – Monbús), que intenta carregar uns costos que no pertoquen a qualsevol empresa nova que vulgui entrar, fet li suposarà a l’Ajuntament un sobrecost de 107.000 €.

El govern ha reclassificat dues places de la plantilla de personal de l’Ajuntament. ICV-EUiA hem demanat que en properes ocasions s’informi d’aquest tipus de mesures al comitè d’empresa, ja que en aquesta ocasió els treballadors no n’han estat informats.

CiU i PSC no han acceptat les al·legacions que ICV-EUiA, 15M, NCat i CUP havíem presentat als estatuts de la futura Escola Univesitaria del Cava i el Vi (ESCAVI). Hem denunciat la improvisació del seu govern, que s’ha entossudit a desaprofitar el gran espai de l’INCAVI en una escola que es podia fer perfectament en un altre lloc més petit, i que l’expedient s’ha tramitat de forma barroera i saltant-se els procediments.

Pel que fa a l’apartat de mocions, hem votat a favor de reclamar a la Generalitat que aprovi l’àmbit Penedès; a favor de pagar els impostos municipals a l’agència tributària catalana i no a l’estatal, mocions que han resultat aprovades, i també hem votat a favor de demanar la dimissió de la delegada del govern de l’estat, Sra. Llanos de Luna, per haver honrat públicament a una unitat militar, la División Azul, que va combatre a les files d’Adolf Hitler. Incomprensiblement la moció ha estat rebutjada no només pel PP, sinó també per CiU i PSC.

En l'apartat de precs i preguntes hem demanat informació sobre el funcionament del servei d'urgències mèdiques a l'Hospital, i hem tornat a proposar fer una audiència pública de l'Ajuntament amb el Departament de Salut per valorar la situació dels serveis de salut a Vilafranca. També hem preguntat pels termes de la reurbanització del carrer General Cortijo.