dimarts, 29 de gener del 2013

Sobre la retallada de places públiques de residència per gent gran a l'Alt Penedès

Fa pocs dies s'ha fet públic que la Generalitat de Catalunya té la intenció d'eliminar desenes de places públiques de residència per a gent gran a l'Alt Penedès. Al respecte adjunto el comunicat que Iniciativa per Catalunya Verds vam aprovar ahir al vespre:

"Davant el tancament la Residència Penedès i l’anunci que la Generalitat eliminarà entre 54 i 89 places de residència [1] a la nostra comarca des d’Iniciativa per Catalunya Verds volem manifestar:

1.- Que considerem inacceptable que el govern de CiU retalli places públiques de residència per persones grans a l’Alt Penedès quan el que caldria és augmentar-les.

2.- Que l’acció del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Vilafranca no es pot limitar només a demanar una solució pels usuaris i usuàries actuals sinó que també cal evitar que la nostra comarca perdi entre 54 i 89 places públiques de residència per persones grans.

3.- L’any 2009 Pere Regull va torpedinar el projecte de residència per a persones grans de l’antic INCAVI (que ja estava en licitació) per impulsar en aquell espai una “universitat” del vi que, dos milions d’euros gastats després, encara no té forma ni projecte acadèmic. Ara paguem les conseqüències d’aquella decisió desencertada.

4.- Cal un compromís de les institucions per mantenir a la nostra comarca un servei de places de residència per persones grans absolutament necessari que, alhora, suposa 56 llocs de treball directes [2] a l’Alt Penedès.

En aquest sentit emplacem a la Generalitat a replantejar-se la reducció de servei i a les institucions de la comarca a combatre amb fermesa aquesta nova retallada de drets socials."

[1] Segons la darrera informació disponible en el moment de fer el comunicat ja que els governs de CiU a nivell nacional, comarcal i local estan fent diverses compareixences a la premsa donant dades variables.

[2] Segons algunes fonts podrien ser fins i tot més llocs de treball comptant les diferents modalitats de contractació.