dimecres, 3 d’octubre de 2012

La lluita per la dació en pagament i el lloguer social

Cada vegada són més les persones que, en haver perdut la feina i no trobar-ne una altra, no poden pagar la hipoteca de casa seva. Sovint, quan això passa, les entitats financeres no només es queden la propietat de l’habitatge (execució hipotecària) i n’expulsen la família (desnonament), sinó que continuen exigint un suposat deute a la família afectada, ja que ara taxen el pis a un preu molt inferior.

Les famílies que perden casa seva perquè no poden fer front a les clàusules, poden situar-se en risc d’exclusió social, ja que, a l’atur i perseguides pel deute, tampoc poden afrontar un lloguer alternatiu.

És evident que la llei hipotecària actual és injusta. Per això la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), amb el suport dels sindicats, de les associacions de veïns i de diverses entitats, impulsa una procediment d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè es debati un canvi de la llei al Congrés dels Diputats si es recullen 500.000 signatures en uns fulls oficials. El termini finalitza el 31 d’octubre.

La proposta és aplicar la dació en pagament (és a dir que amb l’entrega al banc de la propietat del pis quedi saldat el deute), aturar els desnonaments i reconvertir les hipoteques en un lloguer social (proporcional als ingressos familiars).

A Vilafranca pots signar a les parades que la PAH Penedès situa als mercats i a la seu de l’Associació de Veïns del Centre (Plaça Jaume I), el dimecres a la tarda, quan hi ha reunió de les persones afectades.

També pots signar de dilluns a divendres als locals de CCOO i UGT, a la Plaça Penedès, i fins i tot al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Vilafranca, ja que, a proposta dels partits d’esquerres, s’han aprovat mocions per col•laborar en la recollida de signatures.

Els dilluns al vespre, que és quan tenim reunió, també pots signar al local d’ICV, al carrer Sant Pau 25. Estem a les últimes setmanes de recollida de signatures si encara no ho has signat, no t'ho pensis més, la teva solidaritat és important!