dijous, 14 de juny del 2012

Un govern a remolc i amb poca sensibilitat social

Aquesta setmana el setmanari del Penedès El 3 de Vuit ofereix als portaveus dels grups municipals de Vilafranca un espai per fer una breu valoració del primer any des de les eleccions locals. Aprofito per agrair que, de forma habitual, aquest mitjà doni veu directa als diferents portaveus. Aquí teniu l'escrit:

Les eleccions municipals van donar una còmoda majoria a Convergència i Unió, però el govern de Pere Regull continua cenyit només a la gestió ordinària i, per tant, a remolc dels esdeveniments, sense centrar esforços en impulsar iniciatives per generar activitat econòmica i llocs de treball amb projecció de futur i vinculats al nostre model de territori, qüestió que entenem que ha de ser prioritària. Sabem que aquest no és un repte fàcil i, en aquest sentit, Iniciativa hem posat sobre la taula el document ‘6 punts de consens per Vilafranca’ amb propostes concretes però el govern no s’hi ha volgut implicar a fons. Aparentment hi havia un compromís d’exercir un lideratge cap aquest model de territori pel Penedès, però sembla que ho han deixat aparcat.

És cert que s’han fet passos per avançar en la construcció del segon ambulatori (que fa massa temps que està pendent) i que hi ha hagut un acord per mantenir a la vila un servei de llars d’infants de qualitat, però aquest estil no ha estat la tònica general.

D’altra banda, ens preocupa la poca sensibilitat social que el govern ha mostrat en massa temes (cap convocatòria de la taula contra la crisi, incompliment de la moció de suport als afectats per hipoteques, criminalització de la pobresa en les ordenances municipals, aturada del projecte de residència per persones grans, desinterès no dissimulat davant del mal funcionament de Renfe i dels autobusos...) així com la falta de transparència en qüestions com Caixa Penedès o al Consorci Sociosanitari.

Bernat Villarroya
Regidor portaveu d'ICV-EUiA
Ajuntament de Vilafranca del Penedès