divendres, 23 de desembre del 2011

Ple de contingut

El Ple municipal del desembre ha estat, valgui la redundància, ple de contingut:

S’ha aprovat el Pressupost Municipal 2012 per un import de 47 milions d’euros fruït d’un acord previ entre CiU i PSC.

ICV-EUiA hem votat en contra ja que pensem que cal donar més prioritat a les polítiques socials d’ocupació (que pateixen una important retallada) i no compartim fer una gran despesa (1.200.000 €) en un edifici per l’escola de gestió del vi quan, d’acord amb les pròpies previsions del projecte, aquest es pot posar en funcionament amb instal•lacions que ja tenim. (podeu llegir la nostra intervenció complerta aquí).

Ens hem abstingut en les dues operacions de crèdit per finançar part del pressupost.


Hem votat a favor del Pla d’acció per l’Energia Sostenible que ICV-EUiA fa anys que venim reclamant. Pensem que és un pla positiu des de tres vessants: la sostenibilitat (reduint un 20% les emissions); l’estalvi econòmic (fort estalvi en les factures energètiques); i la creació d’ocupació (els treballs de millora es poden encarregar a petites i mitjanes empreses de la Vila i la comarca) (el document i una valoració més àmplia aquí).

Hem votat a favor de l’Ordenança reguladora de sorolls i vibracions, però hem recordat al govern que cal destinar mitjans a fer-la complir.

Hem votat a favor del pla especial del Vinseum (Museu de les cultures del vi de Catalunya) perquè creiem que ha de ser un espai de referència al sud d’Europa en aquesta matèria i un espai d’impuls cultural, acadèmic i econòmic a la nostra comarca.

Hem votat a favor de suspendre durant un any les tramitacions urbanístiques a diversos àmbits, explicant el nostre punt de vista sobre les previsions urbanístiques: en l’entorn del carrer Comerç, al ser una zona que ja està construïda i integrada a la Vila, defensem que es regeneri en base a unes previsions d’ecobarri, amb habitatge social i amb manteniment de les façanes modernistes i històriques. En el cas de Mas Rabassa, al ser una zona no urbana i que està sense edificar, creiem que no toca fer nous creixements ja que hi ha 3.000 pisos buits a la vila i una mancança de serveis generals.

S’ha informat de diversos nomenaments per al Patronat de Cal Bolet (cultura) i l’escola de música, en representació de diferents entitats de la Vila.

Pel que fa a l’apartat de precs i preguntes: ICV-EUiA hem demanat que el representant de l’Ajuntament voti en contra dels nous estatuts de Caixa Penedès si no contemplen la renovació dels directius actuals.

En relació al transport públic hem tornat a demanar implicació municipal: en relació al mal funcionament dels busos de la hispano, en garantir el nit bus i en revertir la pujada de preus (12%) del tren de rodalies i els busos (integració metropolitana) mentre a Barcelona CiU rebaixa l’impost de circulació de vehicles.

Finalment hem proposat que l’Ajuntament organitzi una recollida de queixes contra l’assetjament telefònic de Jazztel i altres companyies com ja s’ha fet a l’Ajuntament de Capellades.