dijous, 14 d’abril del 2011

Recomanació: 'Indigneu-vos!' el llibre d'Stéphane Hessel


Es va acostant Sant Jordi i és un bon moment per posar en comú llibres interessants llegits recentment.

L’ Indigneu-vos! de l’Stéphane Hessel és un llibre molt, molt primet (60 pàgines inclòs el pròleg i les notes finals) que us recomano de totes totes.

Hessel és un senyor de 93 anys amb una trajectòria de novel•la: Militant de la Resistència francesa contra el feixisme, supervivent del camp d’extermini nazi de Buchenwald, diplomàtic francès, col•laborador de les Nacions Unides, membre de l’equip redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans...

En unes poques pàgines Hessel reflexiona entorn de la situació mundial actual i retrata l’absurditat de l’ofensiva neoliberal contra l’estat del benestar, i en especial contra els sistemes públics de salut, educació i protecció social: ¿Com pot ser que ens diguin que avui falten diners per aquestes mesures ciutadanes si la producció mundial ha crescut enormement des que aquestes mesures es van aplicar per primera vegada?

Només pot ser, ens ve a dir, perquè la riquesa produïda està en aquests moments repartida de forma més insolent i egoista que mai.

[Editat en català per Destino, Barcelona 2011]

2 comentaris:

someone ha dit...

A mi em va encantar, tinc la edició impresa però també corre per internet una versió en pdf. Una altra lectura al voltant de com de mal repartida està la riquesa actualment i sobre la crisi és el manifest dels economistes aterrats, escrit per tres economistes francesos. (El vaig penjar al meu blog deixo el link: http://alafabrica.com/docs/ManifiestoEconomistasAterrados.pdf )

I ja que recomanes un llibre espero que no et molesti que jo faci el mateix. Aquest l'he comprat avui i es titula "Why not socialism?" i és de G.A. Cohen, un dels filòsofs polítics contemporanis més reconeguts. La traducció al castellà es pot trobar a l'FNAC i la central per només 7 euros. És un llibre molt petit d'unes 80 pàgines que es pregunta precisament el que diu el títol, per què no el socialisme?

Anònim ha dit...

Al contrari Nil, merci per la recomanació!

Bernat