divendres, 17 d’abril del 2009

Breu apunt sobre la moció de censura

La moció de censura que signen CiU, CUP i Esquerra a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès es votarà el proper dilluns 20 d’abril a les 12 del migdia (l’hora la fixa la Llei electoral) al saló de plens de l’Ajuntament.

És una sessió que em tocarà copresidir (per una qüestió d’edat) junt amb el regidor Fernando Garcia, una sessió pública i oberta a tothom que també es podrà seguir per Ràdio Vilafranca, Vilafranca Televisió, en directe i per internet a la pàgina web de RTV.

La posició d’ICV-EUiA ja l’hem anunciat: Nosaltres no recolzem aquesta moció de censura (+ info).

Pel que fa als antecedents més recents podeu llegir aquests posts: [1] [2] [3] [4] i [5].

M’agradaria que la sessió de dilluns servís de punt d’inflexió i s’acabessin els rumors i la confusió i es reprengués el debat polític pressupostari de projectes concrets per Vilafranca, un debat que, a desgrat del grup municipal d’ICV-EUiA, en els darrers mesos ha estat molt difícil dur a terme a Vilafranca del Penedès i, incomprensiblement, ha quedat postposat pels altres grups.

4 comentaris:

Xavier Vallès Inglada ha dit...

totalment d'acord, a veure si passa el calvari i tothom es posa a treballar per la vila. Aquest serà un any difícil i possiblement l'any que ve serà encara pitjor, si els nostres representants es distreuen amb lluites de poder tots els ciutadans en pagarem les conseqüències. Un polític és un treballador més que quan té el poder té l'obligació de treballar pel poble. A vegades sembla que alguns treballen només pel seu partit.

the Gnobo ha dit...

I no era una millor manera de dir: passem pàgina d'una vegada i anem per feina votar a favor de la moció?

Dius que esperes que sigui un punt d'inflexió, però alhora a ICV aposteu per continuitat d'un govern que s'ha mostrat incapaç de gestionar acords els 2 últims anys, a part de la desídia mostrada en episodis anteriors (és com un serial això)

Què millor punt d'inflexió que un canvi? una aposta (encertada o no, això ja es veurà) per intentar obrir noves vies per desencallar una Vila que està encallada com la RENFE? Realment creieu que ho han fet tan bé? m'extranya.

Bé, només son coses que em volten pel cap.

Jordi Garriga i Molinera ha dit...

A la meva comarca les CUP tenien a les seves mans dues alcaldies (Sant Celoni i Cardedeu) i les dues van anar a parar a CiU. L'esquerra "radical i alternativa al sistema" fent alcaldes de dretes. Això sí, sense entrar mai a governar, que això taca la seva puresa...

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Ludica, per la nostra part treballarem perquè l'any vinent no sigui pas pitjor...

Gnobo, Iniciativa no és que apostessim per la continuitat del govern del partit socialista, el que ens agradaria és tenir majoria per poder governar nosaltres ;-) però clar, per això fan falta uns 5000 vots i, de moment, aquesta primera vegada n'hem assolit prop d'un miler...

El 2007 les urnes van donar el resultat que tenim. Nosaltres, pensem que una possible sortida a la situació actual és un compromís del tipus del que explicàvem aquí:
http://www.iniciativa.cat/vilafranca/news/17966

De totes formes, com veuràs en llegir la intervenció d'avui, que acabo de penjar, si això no és possible, a CiU li farem oposició constructiva, com li hem fet al PSC.

Jordi, desconec els casos concrets del Vallès Oriental.

Merci a tots per participar del debat!