dissabte, 21 de març del 2009

La segona investidura

Després de 'la dimissió de l'alcalde' Marcel Esteve avui s'ha fet el ple municipal on s'escollia nou alcalde. El resutlat de la votació ha estat:
Francisco Romero (PSC) 8 vots
Pere Regull (CiU) 8 vots
Xavier Navarro (CUP) 2 vots
Josep Ramon (PPC) 1 vot
Bernat Villarroya (ICV-EUiA) 1 vot
En blanc [Josep Quelart, ERC] 1 vot

La intervenció que he fet com a portaveu d'ICV-EUiA ha estat la següent:

"Bona tarda,

Farem una intervenció concisa per transmetre el punt de vista d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa.

Ja tenim nou alcalde, el Sr. Francisco Romero. Ha fet un discurs que a mi m’ha agradat i on ha dit molts coses que nosaltres ja varem dir fa dos anys a la primera sessió de la legislatura. Ara esperem a veure si es compliran...

No haver coincidit en la votació de fa uns moments no ens hauria d’impedir recolzar polítiques concretes per fer avançar Vilafranca. Almenys dir-li que pot estar segur que aquesta ha estat, és i seguirà sent la nostra voluntat.

Des de la humilitat de tenir un regidor sobre un total de vint-i-un, sent conscients que Iniciativa varem rebre 931 vots, quan vostès en van rebre 4886 no podem pretendre, ni pretenem que s’apliqui el gruix del nostre programa; però també, des de la responsabilitat i la honestedat democràtica que penso que hem demostrat aquests dos anys d’oposició constructiva, fem una proposta de mètode de treball a tot el consistori:

Prou soroll!
Més debat govern–oposició i menys desqualificacions creuades.
Més números i projectes sobre la taula.
Ulls i orelles a la greu situació que hi ha al carrer.

Decisions.
Compliment ràpid i efectiu dels acords presos.


O, si ho prefereixen, vuit paraules que porto aquí escrites:
Informació, transparència, debat, acord, voluntat, treball, compliment i avaluació.

Sobretot aquestes dues darreres, compliment i avaluació són molt importants. Totes són importants, però aquestes dues, especialment.

Vostè ha citat alguns projectes que des de l’esquerra verda ja hem anat treballant amb el govern aquests dos anys. I encara n’hi ha bastants més que ja estan acordats i que cal complir sense demora pel bé de Vilafranca.

Per la nostra part ens trobarà disposats a aprofitar qualsevol ocasió per transformar les coses. Per petita que sigui la ocasió i per petit que sigui el canvi. Perquè som conscients que l’espai de la transformació és la vida quotidiana. I nosaltres volem avançar en la transformació cap a la cohesió, el benestar, la modernització i la sostenibilitat.

Gràcies."

1 comentari:

Anònim ha dit...

Concís, sí. Contundent, també!
Felicitats!