divendres, 27 de febrer del 2009

Un tros de pressupost...

1.- La mateixa nit de dimarts ja vaig explicar aquí el nostre posicionament sobre l’àrea residencial de Les Bassetes.

L’altre punt destacat que es va tractar al Ple Municipal d'aquest dimarts és la modificació del pressupost prorrogat per un import d’una mica més d’un milió d’euros o, amb altres paraules, l’aprovació d’un tros de pressupost, que es va aprovar amb els vots a favor de PSC, PP, ERC i ICV-EUiA; l’abstenció de CiU i el vot en contra de la CUP.

Aquí cal que recordem que, tot i estar a finals de febrer, a Vilafranca encara no tenim el pressupost 2009 aprovat. Així les coses l’Ajuntament funciona amb el pressupost 2008 prorrogat. Els antecedents d’aquesta situació els vaig comentar en aquest post.

A grans trets aquesta modificació incorpora algunes subvencions de la Generalitat (per fer una rotonda, per tallers d’ocupació, etc), i també les previsions que ja han aprovat els patronats de Cal Bolet (gestió cultural) i de Comerç i Turisme. També amplia la subvenció al Vinseum ja que en l’exercici anterior aquest va tenir números vermells. Finalment es doten les partides d’ajuts a famílies i el programa de serveis socials, amb especial importància en la consolidació de les importants mesures per evitar la discriminació d’alumnes en les activitats escolars.

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) vam votar a favor d’aquesta proposta tot i que seriem més partidaris d’aprovar un pressupost sencer i no pas anar-ho fent a trossets on el debat polític de prioritats és més difícil de fer i explicar. Així vam reclamar al govern que portin el pressupost 2009 al ple per tal que els grups que diuen que no el recolzen expliquin el per què i puguin presentar la seva alternativa.

2.- No vull acabar sense fer una breu referència al que va publicar El Periódico dimecres. El mateix text del diari ja reconeixia que el candidat de CiU no havia comés cap irregularitat. Així doncs quina era la noticia? que el Regull treballa?

Ha estat molt positiu el fet que, de moment, cap grup municipal ha entrat en aquest joc brut de desqualificacions gratuïtes i sense fonament. Espero que tothom es mantingui en aquesta línia i que no calgui tornar a parlar d’aquest assumpte.

[origen imatge]