dijous, 11 de setembre del 2008

La Diada nacional: Inici del curs polític

1.- Aquest any la Diada torna a venir marcada pel tema del finançament, que encara no està resolt. Com comentàvem recentment això és greu incompliment de la legalitat vigent per part de l’Estat central. El sistema actual de finançament és injust perquè no té en compte coses tant evidents com que la població catalana ha passat de 6 milions de persones a 7 milions i mig.

Per això la importància de les previsions de l’Estatut ja que suposen un avanç en sentit federalitzant en l’estructura de l’Estat Espanyol. I aquest és un dels motius pels que tot aquest procés està provocant enormes reticències a l’estat, entre les cúpules funcionarials dels ministeris, bona part de la magistratura i del poder mediàtic i judicial. L’Estatut i el procés que ha desencadenat, si es compleix, suposa una nova redistribució del poder.

2.- Tornant a la Diada, ahir a l’Ajuntament de Vilafranca es van fer dos actes institucionals. En aquest sentit, necessita millorar, i molt, la ofrena floral al monument al President Companys. Resulta incomprensible que tres grups municipals (PP, ERC i CUP) no hi assisteixin; no sé si per voluntat pròpia o perquè l’equip de govern (PSC), va sortir a correcuita de l’Ajuntament, sense esperar a ningú...

3.- D’altra banda, encara no entenc perquè el PSC no va penjar la bandera estelada al balcó de l’Ajuntament. Sobre la conveniència o no de penjar-la recordareu que des d’ICV-EUiA ens vam abstenir quan això es va debatre i votar (ja vaig explicar-ne els motius, al final d’aquest post). Ara bé, si hi ha una votació, l’Alcalde ha de respectar el resultat, encara que no li agradi o que no hi estigui d’acord.

4.- La Diada marca “oficiosament” l’inici del curs polític. Com a mostra: el portaveu de Convergència i Unió, Pere Regull, va fer abans d’ahir una roda de premsa on anuncia que vol fer una moció de censura. De moment però sembla que la qüestió és més una voluntat del grup de CiU que una realitat ja que d’acord amb l’article 30 del Reglament orgànic municipal, per presentar aquesta moció fa falta la signatura d’onze regidors. Per tant, el que demanem a l’equip de govern del PSC, és que no es despistin com els va passar fa uns mesos, quan altres grups van fer comunicats, i que es dediqui a executar el pressupost aprovat, que passen els mesos i hi ha moltes coses pendents de portar a la pràctica...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Home... no sé si cal una moció de censura o no. Ara bé, que un alcalde ( el teu) no foti ni cas d'una moció votada en el ple de l'ajuntament i que aquí no passi res és un xic greu. No trobes?
Tu pots anar tan tranquil pel carrer pensant que el que tu votes una cosa en el ple i, després, s'ho passen pel forro sense cap mena de contemplació?

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Guillem, crec que ho dic prou clar:

"si hi ha una votació, l’Alcalde ha de respectar el resultat, encara que no li agradi o que no hi estigui d’acord"

Salut!

Anònim ha dit...

fantàstic. L'alcalde no ha fet cas d'una moció. I ara què, però?
Tot continua igual? És a dir: la gent va a votar a unes persones perquè siguin els seus representants però després, una com tenen el poder, ja no cal fer cas de res.
Ja entenc que ho has dit en el teu bloc. Molt bé. Però ara què? No passarà res més. La premisa serà que el ple voti el què vulgui que l'alcalde s'ho passa pel forro i aquí no passa res? Cap conseqüència?

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Les conseqüències les decidiran els vilafranquins i vilafranquines a les urnes.

Per a mi el debat no ha de ser sobre quin símbol volem, sinó sobre quin model de país volem:

http://fragmentari.blogspot.com/2006/12/ahir-es-complien-els-28-anys-de-la.html

Anònim ha dit...

Llavors deixem que la democràcia sigui només el vot dels ciutadans un cop acad quatre anys?? si l'alcalde es torna boig o se salta les minimes normes democràtiques el ple no hi pot fer res?

Visca , doncs. Ja veiem que el vot serveix per molt... un cop cada quatre anys...