dimarts, 6 de maig del 2008

"ERNEST MARAGALL"

Desprès de veure’s obligat a retirar un esborrany legislatiu on s’obria la porta a la gestió privada dels centres educatius públics, gràcies, sobretot, a la mobilització activa del professorat més conscient, i a l’oposició d’Iniciativa i, en menor part, d’Esquerra, l’home no descansa. Ara vol suprimir el batxillerat nocturn.

Des de diversos sectors de la comunitat educativa es torna a demanar al Sr. Ernest Maragall que desisteixi d’intentar trobar receptes estrambòtiques i centri els seus esforços en aconseguir per a l’ensenyament públic el finançament i els recursos que aquest requereix sense dilació.

La sisena hora i l’augment de professorat contractat, mesures positives adoptades en els darrers anys, no són suficients. Incrementar la formació a distància per internet és positiu, i cal fer-ho, però és evident que no soluciona els grans problemes ni pot ser, a mig termini, una alternativa al batxillerat presencial nocturn.

Producte de la globalització econòmica i de l’actual ordre polític mundial, en un parell de lustres el país s’ha tornat més complex. Del funcionament i la capacitat d’integració social del sistema educatiu d’avui en depèn en gran mesura la cohesió social del demà immediat. Cal ser-ne conscients i tenir-ho sempre present.

Fora bo que, la propera vegada, el Conseller escoltés i consultés les decisions abans de llançar-se a la palestra amb el primer que li passa pel cap.

[orígen imatge]

7 comentaris:

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

visiteu el nostre blog, A PREMIÀ DE MAR celebrem el MAIG DEL 68 i us convidem a venir...

Anònim ha dit...

Penso que el conseller Maragall o fa maragallades com el seu germà, o està mal aconsellat. Prefereixo pensar que està mal aconsellat. Si és així, encara té l'opció de fer fora consellers i alts càrrecs que l'envolten que segurament no han trepitjat cap centre docent ni han escoltat cap professor/a o mestre. Els directius del Departament d'Educació que faci més de 6 anys que no s'hagin assegut en una aula, participat en algun clautre, consell escolar ... més val que plegui.

Anònim ha dit...

Potser cal fer neteja dels alts càrrecs convergents que encara queden al Departament d'Educació, que bombardegen qualsevol iniciativa abans que surti al carrer.

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Em sembla que això no hi té res a veure...

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

En el Ple del passat dimarts 20 de maig tots els grups municipals vam consensuar i donar suport a la següent moció:

"MOCIO DELS GRUPS DEL PSC, CiU, CUP, PP, ERC i ICV-EUiA EN FAVOR DE LA CONTINUÏTAT DEL BATXILLERAT NOCTURN A L'IES EUGENI D'ORS

Moció en favor de la continuïtat del Batxillerat Nocturn a l’IES Eugeni d’Ors

Vist que el Departament d’Educació ha concretat l’oferta de Batxillerat nocturn que completarà amb una xarxa centres més de suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’alumnes matriculats en les etapes d’ensenyaments postobligatoris.

Vist que un dels IOC està previst ubicar-lo a Vilafranca del Penedès.

Vist que Vilafranca del Penedès no forma part de l’oferta dels 26 instituts d’educació secundària que impartiran els dos cursos de Batxillerat en horari nocturn el proper curs 2008-2009, dotant-lo només d’un IOC.

Atès que la possibilitat de cursar el batxillerat a distància a través de l’IOC no hauria de comportar mai deixar d'oferir l'opció de cursar el batxillerat nocturn com fins ara, de manera presencial.

Atès que el Batxillerat nocturn en la modalitat d’educació presencial possibilita la formació d’alumnes que es troben en situacions que els impedeix realitzar els estudis de batxillerat en règim presencial diürn.

Donat que el model proposat pel Departament d’Educació dificulta l’ensenyament secundari públic: reducció de places, desplaçaments de mitjà recorregut en horaris de difícil existència de transport públic, requisits d’instruments de cert cost (ordinador i connexió a Internet...).

Vist que l’IES Eugeni d’Ors, únic institut de l’Alt Penedès que ofereix batxillerat nocturn (amb uns 70 alumnes matriculats enguany) i que ja s’havia plantejat tirar endavant el batxillerat nocturn de forma semipresencial, no està contemplat en l’oferta dels instituts d’educació secundària que impartiran els dos cursos de Batxillerat en horari nocturn el proper curs 2008-2009.

Donat que el centre més proper a la comarca que impartirà els dos cursos de Batxillerat en horari nocturn el proper curs 2008-2009 és l’IES Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

Vist que els sindicats i la comunitat educativa no consideren que eliminar el batxillerat nocturn sigui una manera de donar facilitats a l’alumnat i s’hi oposa frontalment.

Per tot això se sol•licita que el ple de l’Ajuntament acordi:

1) Demanar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que mantingui el batxillerat en horari nocturn a l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca.

2) Que l’Ajuntament realitzi gestions davant del Departament d’Educació de la Generalitat perquè es mantingui i garanteixi aquesta oferta formativa a la vila i a la comarca.

3) Que l’Ajuntament expressi el seu desacord al Departament d’Educació pel model proposat i per la manera com s’ha portat a terme.

4)Que l’Ajuntament recolzi totes les accions plantejades des de la Direccio i l’Ampa del centre Eugeni d’Ors.

Vilafranca del Penedès, 20 de maig de 2008"

Anònim ha dit...

M'agrada que per als temes importants els partits us poseu d'acord. Aquest és el cas de la moció dels Castellers i del batxillerat. Ara bé, potser que us ho feu mirar en el tema de la plaça de la Constitució. Si canvieu el nom: qui pagarà tot el que hem de canviar els botiguers, empreses o veïnat? Ens ho heu preguntat? Qui defensa la participació ciutadana? una assemblea de joves (quants n'hi havia) decideix canviar un nom que afecta a tot un veïnat. Aquí veig que tot va per decretazo de moció. En aquest sentit, a vegades no sou prou seriosos.

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Hola anònim,

Disculpa el retard en respondre, m'havia quedat pendent el seguiment d'aquest post.

Compartim la teva opinió respecte a la Plaça Constitució. De fet nosaltres ens vàrem abstenir en aquesta moció perquè s'hi barrejaven coses amb les que estàvem d'acord (retirar els símbols franquistes que encara resten a la Vila) amb coses que no compartiem (canviar el nom de la Plaça Constitució).

Salut.