dijous, 10 de maig del 2007

EN POQUES PARAULES...

Aquesta nit comença la campanya electoral, i des de fa setmanes ja estem immersos en multitud d’actes, debats, trobades, reunions i entrevistes. Anem de bòlit, nosaltres i, pel que sembla, tothom, també la ciutadania i la premsa, ja que gairebé sempre “cau” la mateixa pregunta: Expliqui’ns en un minut el projecte de la seva candidatura (a vegades fins i tot en dos o tres paraules). La immediatesa triomfa, la reflexió raonada sembla que queda al marge...

És molt difícil resumir en un minut un programa ple de propostes i matisos, en el que portem molts mesos treballant, i moltes hores del nostre temps personal dedicades a analitzar, escoltar, debatre, contraposar, consensuar, comprovar-ne la viabilitat tècnica, competencial i econòmica... Tanmateix, intentem-ho.

Des d’Iniciativa volem, sobretot, un Ajuntament de proximitat, de qüotidianitat, que doni atenció directa a les persones des de la proximitat ciutadana, amb la inclusió social, la qualitat de vida i la modernització ecològica com a prioritats.

Aquesta proximitat es concreta en dues idees clau, d’una banda, rapidesa i eficàcia en el dia a dia: és a dir, prestar atenció als petits detalls (una vorera trencada, el mobiliari urbà...) i modernitzar la gestió municipal, treballant per processos i de forma transversal, avaluant la qualitat, per tal de simplificar tràmits, reduir la burocràcia, i prestar atenció immediata.

I d’altra banda, consens, serenor i debat previ en els grans projectes de ciutat: Tots els partits treballem per Vilafranca i fem propostes amb ganes i il·lusió. Escoltem-nos els uns als altres, contraposem idees i sobretot obrim els debats a la participació de la ciutadania. Siguem conscients que de les mesures que emprenguem ara en dependrà el grau de cohesió social de la Vilafranca del futur: evitem respostes simples a qüestions complexes; intentem evitar les desqualificacions gratuïtes i les picabaralles i desenvolupem la crítica constructiva.

En aquesta campanya els homes i les dones d’ICV-EUiA intentarem respondre a aquest plantejament.

A Iniciativa sabem gestionar, i ho estem demostrant a la Generalitat, però sobretot som gent amb valors, amb idees. L’Ajuntament no és un negociat i no pot ser només gestió: Ha transmetre i perseguir uns valors que per nosaltres són la igualtat d’oportunitats, la inclusió social, la sostenibilitat, l’ètica i la transparència.