dimarts, 1 de maig del 2007

32%

1.- Una campanya electoral municipal està plena de sorpreses...

Algunes de molt bones, com per exemple, els ànims que rebem pel carrer de persones que no coneixíem i que s’aturen a comentar la jugada amb nosaltres, o el fet que molts veïns i veïnes estiguin dedicant una part del seu temps a completar el procés programàtic participatiu “I tu què opines?” que hem endegat la gent d’ICV-EUiA de Vilafranca. Aquests dies, en que tenim una reunió gairebé a diari, arribar al local i veure que moltes persones han dipositat la butlleta participativa a la bústia, és realment il·lusionant i molt motivador!

D’altres sorpreses no són tan bones, com el fet que hi hagi tres formacions polítiques que hagin decidit no respectar els acords sobre el repartiment d’espais de propaganda. Tant desesperats estan per no respectar l’acord escrit al que vam arribar tots els partits fa només uns pocs dies?

Per sort, no tothom és així, i n’hi ha que conserven el sentit de l’humor. Que el Paco i el Fran, amb suport del Manel, s’hagin desplaçat expressament des del Bages per fer-me entrega de les espardenyes que veieu a la foto, sí que no m’ho esperava!

Quan, fa unes setmanes, vam fer un acte titulat “De quin peu calça Bernat Villarroya?” el Paco em va trucar preguntant-me la resposta literal a la pregunta... I va i divendres me’ls veig aparèixer pel local de reunió amb unes espardenyes del 42 (el meu número) i amb els colors de la candidatura!

2.- A Vilafranca aquests dies hi ha rebombori a Caixa Penedès. L’entitat ha incrementat els beneficis en un 32% el darrer any. Sobre el paper fantàstic. Per prescripció legal una part important d’aquests beneficis s’ha de destinar a obra social, és a dir, a la millora de les condicions socials de les zones on opera l’entitat.

A la vista del que exposen aquests dies els representants dels treballadors, fora bo començar aquesta “obra social” per la pròpia casa, garantint els drets dels treballadors, que l’altre dia denunciaven l’acomiadament improcedent d’un d’ells a causa de la seva tasca sindical. Molt preocupant i incomprensible en ple segle XXI...

Els sindicats també critiquen un peculiar sistema de govern corporatiu. Al respecte, i corroborant les crítiques sindicals, resulta interessant l’informe de la pròpia entitat tramés a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Els Ajuntaments de la comarca, especialment el de Vilafranca, tenen representació al govern de l’entitat i, indirectament, els ciutadans i les ciutadanes, també decidim el proper 27 de maig qui ens representa en aquesta àmbits.

Per la nostra part, des d’ICV-EUiA, proposarem iniciar un diàleg entre totes les parts per tal de modernitzar i democratitzar aquests òrgans de govern, simplificar les normatives existents i redactar els reglaments que resten pendents, amb l’objectiu d’assolir una veritable participació social també en aquest àmbit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui, en el bloc del Guillem Carol parla del teu bloc com " el millor bloc de tots els alcaldables vilafranquins"

Bernat Villarroya i Garcia ha dit...

Merci per l'avís Pere, feia dies que no em passava pel bloc d'en Carol (http://www.guillemcarol.cat/).

De fet diu "possiblement el millor..." ;-)

Salut!