dimecres, 18 d’abril del 2007

ECONOMIA, SUCCESSOS... O DRAMA HUMÀ DIARI?

Avui han mort dos treballadors en accident laboral en aquest país, un a Figueres i l’altre a Ulldecona. Els mitjans de comunicació, amb poques excepcions, no han donat massa importància a aquesta informació, com sol ser, desgraciadament, habitual.

Amb un criteri més que discutible (en la meva modesta opinió), les informacions referents al món laboral solen aparèixer a les seccions d’economia, encara que moltes d’aquestes informacions estarien potser millor ubicades a les seccions de societat o política. Ara bé, quan hi ha un accident laboral, gairebé mai apareix en aquesta secció.

Ja se sap, (la majoria de) les seccions d’economia són un estudi de molts factors, d'OPAs, causes, efectes, estadístiques, evolucions, índex... En canvi, semblaria que, els accidents laborals o són “successos” (és a dir s’esdevenen com espontàniament, sense cap causa) o, el que encara és pitjor, directament són noticies “menors” que no mereixen un espai gaire destacat en l’actualitat informativa.

Crec que no es presta l’atenció adequada a aquest drama gairebé diari de les morts a la feina, i també crec que tots i totes hem de ser molt més estrictes a l’hora d’exigir la implementació de les mesures de seguretat laboral.

I és que, encara que a l’ “economia” sembla que no li interessi gaire aquest tema, estem parlant de persones. De persones que moren. I per causes que, sovint, es poden evitar. I passa gairebé a diari. Aquí.

Potser si en comencem a parlar s’emprendran, en tots els àmbits, les mesures necessàries per fer front a aquest drama humà...

1 comentari:

la tomaquera ha dit...

Jo crec que els accidents a la feina són, directament, terrorisme laboral.
I a més, ni tan sols per motius ideològics, sino per la pasta, pura i dura. Per estalviar-se 4 duros jugant amb la vida de la gent.
I la gent, (panem et circus) segueix responent que el que més li preocupa és el terrorisme i la immigració.
Nem be...