dimarts, 19 de desembre del 2006

A PEU DE CARRER

La setmana passada els amics, companys i companyes de l’assemblea local d’Iniciativa per Catalunya Verds em van escollir, després d’un procés obert a la participació de tota la militància, per ser el candidat de la coalició a l’alcaldia de Vilafranca. No amago que em fa moltíssima il·lusió que hagin confiat en mi per ser la cara més visible del projecte col·lectiu d’ICV-EUiA.

En el món globalitzat actual, on en molts àmbits, per desgràcia, el principal valor imperant és l’afany de lucre desmesurat i a qualsevol preu, penso que és fonamental el treball i el compromís personal per, entre tots i totes, donar el tomb a aquesta situació. I aquest treball, aquest compromís, aquesta lluita per una societat d’homes i dones lliures i iguals en un planeta habitable, penso que l’hem d’assumir des de la proximitat, des del barri, des de població on vivim cadascú de nosaltres.

Els ajuntaments són les administracions més properes a la ciutadania, i és des d’aquí on volem incidir amb força la gent d’iniciativa verds – esquerra unida de Vilafranca. D’aquí la nostra candidatura a les properes eleccions municipals. Una candidatura en positiu, per sumar, per treballar, per anar més enllà, perquè nosaltres no creiem que hi hagi desinterès per la política, per la cosa pública, per la cosa de tots, per part de la ciutadania. Simplement pensem que els grups polítics ens hem d’obrir i trobar noves formes d’interelacionar amb el conjunt dels veïns i veïnes. Des de la gent d’Iniciativa Verds – Esquerra Unida no volem “vendre” uns colors o una persona concreta, sinó compartir les nostres idees i propostes, contraposar-les amb tothom que ho vulgui i desenvolupar-les de forma que puguin ser aplicades com a polítiques reals des del nostre Ajuntament. Per aquest motiu el nostre serà un programa electoral participatiu, amb diversos canals perquè tothom hi pugui dir la seva.

La nostra vila, la nostra ciutat té grans projectes en marxa: el desenvolupament dels nous barris, el cobriment de la via del tren, l’aposta per una ciutat de serveis de referència comarcal i regional...

Aquests projectes estan encaminats i ja funcionen. Nosaltres pensem que ara cal posar l’accent, sobretot, en la quotidianitat, en el dia a dia dels vilafranquins i les vilafranquines: Volem estar a peu de carrer. A prop, per posar un exemple, d’aquelles persones, majoritàriament encara dones, que conformen la xarxa de solidaritat familiar que atenen el dia a dia de les persones més necessitades, de les persones amb situacions de dependència, dels avis i avies, dels infants.

Volem, per exemple, una mobilitat no centrada exclusivament en el vehicle privat, sinó també, i principalment, en els vianants, els ciclistes i en el transport públic com l’autobús; volem, per exemple, una política d’habitatge que desenvolupi des de l’àmbit municipal les previsions contingudes a la nova Llei pel dret a l’habitatge, afrontant amb determinació el problema i oferint múltiples alternatives; apostem, per exemple, per una política urbanística orientada a evitar els guetos, per una acció municipal que afavoreixi el coneixement mutu, tant a nivell cultural com directament personal, entre els nous vilafranquins i vilafranquines i els i les de tota la vida; incidim, per exemple, en la necessitat d’una cultura de participació i codecisió, d’un espai per al desenvolupament autònom de les entitats, amb el suport municipal necessari, però regides per la seva pròpia empenta...

En fi, seria massa llarg enumerar aquí totes les nostres propostes. Com us deia, ben aviat presentarem el programa participatiu, on podreu analitzar-les, criticar-les, qüestionar-les, completar-les... Un procés que, de ben segur, serà enriquidor perquè estem convençuts que Vilafranca té iniciativa!

3 comentaris:

Manils ha dit...

FELCIITATS BERNAT!! I bona campanya a la capital del Penedès!

la tomaquera ha dit...

Ep!!
Felicitats! Segur que aconseguiu bons resultats. Un dos de nou, com a poc.

Jordi Garriga i Molinera ha dit...

Felicitats company! Ara a currar...