dijous, 23 de novembre del 2006

NO DE LLEI

Fa un mes, a proposta d'Iniciativa i Esquerra Unida, el Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat (és a dir, amb el vot de tots els grups) una Proposició No de Llei que havíem promogut des de Vilafranca per tal que s'emprenguessin mesures per facilitar l'accés de les persones amb mobilitat reduïda als trens. A la proposició s'hi deia explícitament que al pressupost pel 2007 s'hi inclouria una partida pressupostària per dur a terme aquestes mesures. El nostre grup va acceptar modificar la proposta inicial per tal que tots els grups hi poguessin donar suport, com finalment va succeir.

Quan es va votar això la tramitació dels pressupostos estava a punt d'iniciar-se. No sé que carai ha canviat en un mes, però al projecte de pressupostos aquesta partida pressupostaria no hi era. Potser el projecte ja estava tancat, i no va donar temps d'incloure-hi aquesta partida. Això ho puc entendre. Per això des d'IU i ICV vam presentar una esmena per incloure aquesta previsió pressupostària durant la tramitació. El que no m'entra al cap és que l'esmena hagi resultat rebutjada. Encara no tinc les dades de quins grups han canviat tant radicalment d'opinió en tant poc temps, però ho trobo lamentable. Si aquest tipus de coses poden passar, realment el nom de les "proposicions no de llei" està molt ben trobat.

Se que no és gaire positiu aquest comentari d'avui, que diguem, però no me'l podia callar. En tot cas, seguirem el tema, fins que ens en sortim, això si que ho tinc clar.

Per no desanimar-se amb aquest tipus de coses, avui us recomano el llibre antològic "El amor, las mujeres y la vida", d'en Mario Benedetti. Poemes amorosos i de compromís (alguns d'ells molt coneguts) la lectura i relectura dels quals, a mi personalment, m'ajuda molt en moments difícils.

Una bona forma d'entrar a la poesia amb un llenguatge actual i intel·ligible, i a més a més, sense que vagi en detriment de la qualitat literària. Recomanat de debó ;-) Salut!