dijous, 7 de juny del 2012

Sobre la transparència a les caixes



Les administracions locals i els responsables dels partits majoritaris al Penedès podien haver intentat fer com a Esuskadi i optar per un model de gestió que mantingués Caixa Penedès amb vinculació social i territorial a les nostres comarques, fugint del model macro-bancari preconitzat per l'stablishment financer, amb el suport dels governs de Madrid i Barcelona.

Es podia haver intentar mantenir la seu de l'entitat a Vilafranca, tan pel que això suposa en llocs de treball qualificats, com pel que suposa per l'economia productiva del territori tenir un centre de decisió financer a prop. 

Durant unes poques setmanes, quan l'Ajuntament de Vilafranca primer, i el Consell Comarcal després, van adherir-se al 'Manifest en defensa de la vinculació social i territorial del Caixa Penedès' va semblar que potser això era possible. Però ben aviat es va veure que no, que alguns només havien votat de cara a la galeria, i van continuar amb el camí dictat pels poderosos.

Els que no estem d'acord amb aquest camí exigim, com a mínim, informació i transparència respecte els passos que s'estan fent. I fem constar que no estem d'acord amb com s'estan portant les coses. Queda dit. (més info)