dilluns, 30 de gener del 2012

Resum del ple municipal de gener

En el ple municipal d'aquest mes Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa de Vilafranca: hem votat a favor de la nova ordenança de l’administració electrònica: És important garantir un funcionament eficaç, senzill i accessible; i apostar per la neutralitat tecnològica i el programari obert.

Hem votat a favor de modificar les errades del Pla Urbanístic de la Vila (POUM), una vegada s’han rebutjat les al•legacions que el PP volia “col•lar” com a errades.

Hem votat en contra que l’Ajuntament assumeixi la gestió del tram de la carretera de Sant Martí entre la rotonda de la Feca i la rotonda nova perquè la Generalitat encara ens ha de pagar part de la rotonda nova.

Ens hem oposat a atorgar més poder al Consorci Sociosanitari de Vilafranca sense control democràtic de part dels grups municipals. Altres grups també han mostrat el seu desacord i al final el govern ha retirat el punt que preveia canviar-ne els estatuts.

Pel que fa a l’apartat de mocions ICV-EUiA hem presentat, de forma conjunta amb PSC, CUP i ERC una moció pel restabliment del servei de nit bus entre Vilafranca, Sant Sadurní i Barcelona que ha resultat aprovada. Esperem que ara el govern municipal ja no es desentengui d’un tema que afecta 14.223 usuàries a l’any.

Pel que fa les mocions presentades per altres grups: hem votat a favor d’una declaració en defensa dels valors republicans i de crítica a la monarquia; hem rebutjat la moció per penjar la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament ja que a la Vila no hi ha aquesta tradició; i hem votat a favor de demanar a l’Estat que adopti polítiques econòmiques alternatives tot i que ens ha sorprès que el grup que proposa aquesta declaració a nivell municipal (sense efectivitat real) demani l’abstenció a les eleccions estatals, nivell on es podria fer efectiva.

En l’apartat de precs i preguntes hem demanat que l’Ajuntament intervingui perquè la marca turística pública no faci referència només a 3 grans empreses vitivinícoles sinó que impulsi la marca Enoturisme Penedès, que engloba 167 empreses del sector.

Hem proposat que es destini a reforçar les polítiques socials la quantitat que l’Ajuntament recaptarà de més a causa de les últimes mesures del govern de l’Estat (pujada lineal de l’IBI i flexibilització de la devolució d’ingressos).

Hem demanat: a) que s’intercedeixi d’una vegada davant el mal funcionament dels autobusos Vilafranca-Barcelona; b) les dades d’ocupació de la sala d’estudi i c) els informes de la supressió de semàfors ja que pensem que no s’estan tenint prou en compte les persones que van a peu, en especial la gent gran i les que tenen mobilitat reduïda. Tampoc entenem que es preguin decisions aïllades sense aprovar el Pla de Mobilitat que està pendent.