diumenge, 30 de gener del 2011

La Vicepresidenta i les vegueries

Recentment la Vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha manifestat que desplegar la Llei de vegueries no és a l’agenda política del Govern.

Penso que és una noticia molt negativa pel conjunt del catalanisme polític i suposa un clar incompliment dels compromisos adquirits per Convergència i Unió respecte aquesta matèria (compromisos, recordem-ho, àmpliament difosos al Penedès, on la qüestió de les vegueries ha estat debatuda a fons).

Dir ara que no volen vegueries ‘perquè seria afegir una nova administració’ sona a excusa perquè es tracta precisament del contrari: Fusionar i passar de dues administracions actuals (Diputacions i Consells Comarcals) a una de sola (Vegueria) que té una dimensió més ajustada per fer d’administració territorial en un país de les característiques de Catalunya.

És important que les vegueries es facin realitat i incorporin la del Penedès pel que estic convençut que, tot i els intents del Govern, manifestacions d’aquest tipus no aconseguiran l’objectiu de desmobilitzar el moviment pro-vegueria.

[origen imatge]