dijous, 15 de juliol del 2010

Àmbit Penedès!

Ahir al vespre, des de la tribuna del públic del Parlament de Catalunya, vam poder assistir al debat i votació de la llei per la que es crea l’àmbit de planificació territorial del Penedès. Les nostres comarques (Alt i Baix Penedès, Garraf i sud de l’Anoia) es converteixen així en el vuité àmbit de planificació de Catalunya.

Els sis primers àmbits es van crear el 1995, desprès el govern va decidir crear també un seté àmbit, el del Pirineu – Aran. La diferència amb el Penedès és que l’impuls inicial no ha estat parlamentari ni governamental: Amb el suport d’una part molt destacable de la societat civil, hem estat els ajuntaments del territori els que hem plantejat aquesta demanda durant els darrers cinc anys fins que s’ha fet realitat.

Penso que és important que la llei del Penedès s’hagi aprovat amb el vot de tots els grups polítics del Parlament. Tenim ara un instrument que, tot i no ser una bareta màgica ni poder sol•lucionar la totalitat dels problemes, si que permet, si se’n fa un bon ús, participar amb garanties en la planificació del Penedès des del Penedès.

Ara caldrà que, entre tots i totes, sapiguem utilitzar aquesta capacitat de planificació. En tot cas, és evident que hi ha un major grau de responsabilitat sobre els i les representants democràtics locals, i per tant sobre la ciutadania penedesenca que escollim aquests representants.

El repte, penso, és deixar definitivament enrere les baralles del passat i posar treball en comú des dels arguments i les propostes. Tenim i tindrem perspectives diverses i diferents punts de vista. No podrem estar d’acord en tot. Però si que ens podem posar d’acord en moltes coses.

(més info)

[imatge]