dimarts, 20 d’abril del 2010

L'escola a debat


L’educació és una de les competències clau que gestiona la Generalitat, tan pel seu volum pressupostari com, sobretot per la seva importància social, i també pel nombre de persones a les que afecta en el seu dia a dia (mares, pares, infants, professorat, personal de serveis...).

La gestió del govern de Catalunya en aquest àmbit ha tingut, fins al moment, llums i ombres, amb massa equivocacions, al meu parer, per part del Conseller Ernest Maragall. És cert que s’ha fet el Pacte nacional per l’educació, s’ha anant implantant la sisena hora, s’han construït dues escoles per setmana per fer front al creixement demogràfic i recuperar dèficits històrics...

... però no és menys cert que s’ha fet una Llei d’educació que no és compartida per bona part de la comunitat educativa, que no introdueix matisos en la dualitat de xarxes educatives, que permet el sosteniment amb diners públics de centres amb pràctiques pedagògiques decimonòniques com la segregació de sexes, o que la conselleria ha anat encadenant un seguit de decisions que afectaven als centres educatius sense pràcticament consultar-los.

Per valorar aquest primer curs de la nova Llei d’educació i la situació de l’escola en general aquest dimecres serà a Vilafranca la diputada Dolors Camats que és la portaveu parlamentària d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, a la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya, i la persona que ha defensat a la cambra legislativa les emenes i plantejaments alternatius d’ICV-EUiA en tot aquest procés.

Estic convençut que serà un acte molt interessant i aprofito per convidar-vos a tots i a totes a assistir-hi i participar en el debat.

Dimecres 21 d’abril, a les 19:30 a la Sala 3 de l’equipament municipal l’Escorxador.