dimarts, 29 de desembre del 2009

Desembre: Ple municipal descafeinat

Seguint la tònica dels darrers mesos al Ple Municipal d’aquest mes de desembre el govern tampoc ha plantejat cap gran línia d’actuació (potser amb la única excepció de la gestió de la neteja dels carrers). Així doncs al ple de la setmana passada...

... es va donar compte del nomenament dels administradors i administradores de la Festa Major de 2010. Des d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), vam felicitar-los, agraint la responsabilitat que assumeixen i vam posar-nos a la seva disposició pel que puguin necessitar.

es va aprovar una nova rectificació del pressupost 2009, per ajustar les partides a final d’any. Com que a les reunions de preparació les explicacions sobre algunes partides no havien estat del tot clarificadores, amb versions contradictòries entre l’antic govern (PSC) i el nou govern (CiU), des d’Iniciativa vam optar per abstenir-nos en la votació, com també ho van fer CUP i PSC.

En la mateixa intervenció també vam fer constar la nostra preocupació perquè a pocs dies de 2010 Vilafranca no té pressupost per al nou any i vam recordar al govern que la seva obligació és presentar una proposta de pressupost. Hi ha molts debats per fer i prioritats per establir i pensem que cal fer-los quan abans millor.

... es van crear dues noves places a la cúpula tècnica de l’Ajuntament, decisió que des d’Iniciativa no compartim ja que, en comptes de crear places noves, pensem que primer seria més lògic cobrir les vacants que ja hi ha amb l’estructura de plantilla vigent.

... es va aprovar una pròrroga del contracte de neteja viària. Encara que a alguns la neteja de l’espai públic els pugui semblar una qüestió menor, des d’ICV-EUiA creiem que una bona neteja dels carrers i les places de la Vila és molt important per a la vida quotidiana i per al dia a dia dels vilafranquins i les vilafranquines. Creiem que l’Ajuntament ha d’estar sempre molt a sobre de les empreses concessionàries per vigilar que passin per tot arreu, vetllar perquè no es deixin racons i perquè no atenguin solament els carrers més cèntrics o transitats sinó tota Vilafranca.

Des d’Iniciativa valorem positivament que la prorroga sigui només per uns mesos, sense esgotar els vuit anys possibles, i que el govern hagi anunciat que vol elaborar unes noves clàusules. Pensem que és un bon moment per analitzar quin pot ser el millor sistema de gestió (directe o indirecte) i, en cas que s’acabi fent una nova concessió, incloure en els plecs de clàusules més mecanismes de seguiment i control, i també mesures en matèria de sostenibilitat i contractació social. Per aquests motius vam votar a favor de la proposta i vam mostrar la nostra disposició al diàleg i a l’acord amb el govern en tot aquest procés.

... finalment en l’apartat de mocions, se’n va aprovar una de conjunta en suport a l’activista saharaui Aminetu Haidar i dels set activistes saharauis empresonats per haver visitat els campaments de refugiats; una altra presentada per Esquerra demanant que s’habiliti provisionalment un espai de trobada juvenil mentre es realitzen les obres de Cal Berger; i una del Partit Popular demanant més debat entorn dels serveis socials de l’Ajuntament i apostant perquè es desmenteixin els falsos rumors i les llegendes urbanes entorn aquest àmbit. Des d’ICV-EUiA vam votar a favor de totes tres mocions.

De moment, és el que hi ha... Bon any nou a tothom!

[origen de la imatge]