divendres, 11 de desembre del 2009

Avui a Vilafranca: concentració de suport a Aminetu Haidar

L’Acaps Wilaia Alt Penedès convoca una concentració de suport a Aminetu Haidar, activista sahrauís defensora dels Drets Humans, actualment en vaga de fam fa ja una trentena de dies a l'aeroport de Lanzarote. La concentració està convocada per divendres 11 de desembre a les 20h a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Els i les que pugueu, ens veiem allà.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

En el cartell diu: "Espanya responsable". De què? De no aturar la "Marcha Verde" de l'Exèrcit Marroquí cap al Sahara espanyol l'any 1975?

Anònim ha dit...

En aquell moment feia poc que s'havia aprovat una resolució de l'ONU sobre aquell territori i l'Estat Espanyol, com a potència colonial ocupant, tenia la responsabilitat de possibilitar-ne el compliment.

D'altra banda, les dècades posteriors, a nivell diplomàtic l'Estat Espanyol no ha estat a l'alçada en les negociacions amb l'Estat del Marroc.

Salut!

Bernat

Anònim ha dit...

Això em sembla molt bé a nivell del Sahara, però resulta que en el cas en concret d'aquesta senyora, l'Estat espanyol li ha donat tot el què ha volgut i ella ho ha refusat. A molta gent li sembla que ens està prenent el pèl. Ella no pot fer responsable de la seva possible mort a Espanya, no fotem! Aquesta senyora és igual de demagògica que el Regull!!!

Anònim ha dit...

Clar, però aquesta senyora és una activista que denuncia el que, a grans trets, ja vaig apuntar en el comentari anterior. Per tant és lògic que no accepti una "sol·lució" en clau individual...

En tot cas, a la dreta de la pantalla tens l'enllaç a l'ACAPS Wilaya Alt Penedès per ampliar informació.

Salut!

Bernat

Anònim ha dit...

Pero a veure, tu creus que ha de dir això: "Aminetu."Si muero, será el Gobierno español el que asuma consecuencias". Està extret del bloc de l'ACAPS Wilaya, eh!
Em sembla que deixar-se morir no és la millor solució, fer-se la víctima no ho és, i aquest és un problema que tenen moltes regions que volen la independència: el victimisme (inclòs Catalunya).
Que el Sahara necessita una solució: si, però ha de ser una solució negociada amb el Marroc. I tothom ha de tenir present que és un país àrab i que es regeix per un pensament no occidental i seguint unes doctrines religioses molt reaccionàries (allà el Rouco Varela seria un mindundi, un ningú). Espanya pot fer coses però amb el conjunt de les institucions mundials, amb l'ONU al capdavant.

Anònim ha dit...

La solució tampoc deu ser que desenes de milers de persones hagin de viure refugiades en tendes de campanya al mig del desert des de fa més de 30 anys sense que la comunitat internacional mogui fitxa, no creu?

Anònim ha dit...

Doncs això és el que dic, que les institucions supranacionals com la ONU o la Unió Europea són els que han de posar fil a l'agulla a aquesta situació. I que ha de ser negociada amb el Marroc, també.