divendres, 2 d’octubre del 2009

Rehabilitació i lloguer d'habitatges antics i buits


Al valorar el resultat del compte general, en el darrer ple, vam fer referència a la nostra proposta de programa de rehabilitació d’habitatges. El temps ens dóna la raó. Reprodueixo la intervenció:

“Bona nit a tots i a totes. En relació al compte general, i en l’aspecte tècnic el nostre grup votarà a favor ja que els informes tècnics són favorables.

A destacar el romanent positiu de més 500 mil euros de la Societat Municipal d’Habitatge, fet que referma la viabilitat de la proposta que des d’ICV-EUiA ja vam fer a finals de l’any passat per destinar mig milió d’euros a un programa de rehabilitació de cases i pisos antics i buits per arreglar-los i posar-los al mercat de lloguer a un preu just i assequible.

És una llàstima, sobretot en un any de crisi econòmica, que el pressupost de CiU no hagi recollit aquest programa, que comportava fer una feina útil amb petites constructores locals; que evitava la degradació d’algun edifici dels carrers de la Vila, proporcionant a la propietat accés al crèdit; i que facilitava el dret a l’habitatge, amb un lloguer social, just i assequible. Esperem que, de cara al futur, reconsiderin la seva posició, gràcies.”
[Aquí i aquí explicàvem la nostra proposta]