dimarts, 30 de juny del 2009

Les entrevistes del Penedès Digital; el Centre de Notícies de les Nacions Unides

1.- La nova secció d’entrevistes del diari electrònic Penedès Digital va prenent cos. En les darreres setmanes han anat entrevistant els diferents portaveus dels grups municipals de Vilafranca del Penedès, amb un format que permet respostes àmplies i matisades.

Segons ens van explicar els responsables del projecte, la intenció és combinar entrevistes d’àmbit local de producció pròpia amb d’altres obtingudes en col·laboració amb altres mitjans, i sobre persones d’actualitat. Com a punt de partida recuperen una interessant entrevista al recentment desaparegut Vicent Ferrer (enllaç amb totes les entrevistes realitzades).

2.- També l’àmbit de la premsa comarcal, recomano especialment l’article “4 sobres” publicat per l’amic Toni Peñafiel al 7 Dies de la setmana passada.

3.- Sense abandonar aquest comentari dels mitjans de comunicació, però en aquesta ocasió en to de crítica, només es pot qualificar com a lamentable el seguiment que aquest cap de setmana han fet molts mitjans de comunicació nacionals en relació al cop d’estat militar contra el president democràtic d’Hondures, Manuel Zelaya. És un espectable tristíssim veure com alguns es posicionen a favor dels colpistes i en contra de les institucions democràtiques.

Per contrastar, enllaço la noticia que dóna al respecte el Centre de Noticies de les Nacions Unides, un lloc web de referència per contrastar les noticies d’àmbit internacional. Tasca, aquesta de contrastar la informació, que cada vegada és més necessària per a les noticies que ens cauen lluny, donat el caràcter tendenciós de la informació que distribueixen la majoria dels grans mitjans de comunicació del nostre país.

El link del Centre de Noticies de la ONU el deixo com a fix a l’apartat ‘mitjans mundials i nacionals’ d’aquest bloc.

[Fotografia: Vicent Ferrer. Origen]