divendres, 23 de gener del 2009

Sobre el pressupost 2009

Durant tres mesos a Vilafranca ha funcionat una taula de pressupostos oberta a tots els grups, una taula en la que PSC, CUP i ICV-EUiA hi hem participat molt activament, proposant i debatent actuacions i projectes. ERC i el PP també hi ha participat en algun moment, però més puntualment.

Dilluns al vespre el govern del Partit Socialista presentava públicament el projecte de pressupost pel 2009 en audiència pública.

Dimarts al matí el mateix govern retirava aquest punt de l’ordre del dia del proper ple municipal en veure que la Candidatura d’Unitat Popular votaria contra el pressupost indicant com a principal motiu que no creuen que l’equip de govern tiri endavant les seves propostes [1] [2] [3] i posteriorment [4].

Evidentment tampoc nosaltres sabem si el govern complirà o no el que es contempli a les partides pressupostàries. Però en tot cas si hi ha aquest incompliment serà responsabilitat del Partit dels Socialistes en el govern.

En canvi posar-nos mínimament d’acord per tirar endavant o no un pressupost per la ciutat és una mica una responsabilitat de tots els grups (encara que, evidentment, sigui una responsabilitat ponderada en relació al nombre de regidors i regidores que té cada grup).

Dimecres des d’Iniciativa explicàvem amb detall el nostre punt de vista al respecte: Nosaltres ens sentim còmodes amb la majoria de propostes que han sorgit de la taula de pressupostos. Per aquest motiu nosaltres hauríem votat sí al pressupost 2009.

Per evitar segones lectures ni confusions, els i les que ho desitgeu aquí trobareu la nostra roda de premsa complerta.

[origen imatge]