divendres, 20 de juliol del 2012

Sobre les mesures d'ofec i retrocés social


El setmanari El 3 de Vuit ha demanat als diferents portaveus municipals com pensem que pot afectar la reducció dels ajuntaments. Reprodueixo a continuació el meu article. Aprofito per agraïr, una vegada més, a El 3 de Vuit la seva aposta per donar veu als diferents grups municipals. Aquí va l'article:

"Amb aquest anunci (reducció dels ajuntaments) sembla que el PP busca desviar l’atenció sobre la gravetat de les mesures d’ofec i retrocés social que ha adoptat el govern com la desprotecció social de les persones que estan a l’atur perquè no troben feina, la desatenció a les que estan en situació de dependència, l’enèsima reducció de salari de les que treballen al sector públic o la pujada de l’IVA, que és un impost socialment injust perquè paga el mateix una persona milionària que una amb la pensió mínima, per citar només alguns exemples.

Si finalment s’aplica a les properes eleccions la reducció dels ajuntaments, com que hi ha més de 8000 municipis a l’estat, hi haurà casos de tot: Algun com Vilafranca, on els partits majoritaris sembla que perdrien pes si es repetissin els resultats actuals, però a la majoria de pobles com els del Penedès les conseqüències seran menys ciutadans i ciutadanes participant dels ajuntaments i més dificultats per al pluralisme polític, donada la reducció en molts casos a només 7 o fins i tot menys regidories. En tot cas, el que dèiem: dels anuncis de la setmana passada el més greu és l’aprofundiment de les mesures de regressió i ofec social que estan enfonsant el país."