dimecres, 2 de gener del 2013

Alternatives



En tertúlies recents hem debatut sobre les formes d’exercici del dret a decidir; sobre quines mesures programàtiques s’haurien d’adoptar amb més urgència per combatre l’empobriment de la població, l’ofec de l’economia productiva i la retallada de drets socials i laborals; i sobre quina seria la fórmula de confluència de les forces polítiques i socials que volem aquest canvi.

Per aquest primer dilluns de l’any, ens plantegem un tema de tertúlia no tan immediat però que apareix de forma recurrent cada vegada que entrem a debatre a fons qualsevol dels anteriors: Quines alternatives més eficients, sostenibles i democràtiques hi poden haver al model econòmic i productiu actual?

Perquè la humanitat va consumint els recursos naturals a un ritme molt superior a la capacitat de regeneració que té el nostre planeta, i és evident que el model actual compromet el futur per als nostres fills i no proporciona tampoc una bona qualitat de vida en el moment actual sinó que més aviat estem anant enrere a causa d’una molt mal sistema de distribució de la riquesa i els esforços...

En què consisteixen, per exemple, propostes com la Décroissance (decreixement) o el New Green Deal (nou acord social i verd)?

De tot això en volem parlar a la tertúlia de proper dilluns 7 de gener. Com sempre, oberta a la participació de tothom!