dimecres, 18 d’abril del 2012

La llibertat en qüestió i la Vanguardia com a Font del Dret

Article valent de l'escriptora Emma Riverola a El Periódico sobre la situació surrealista en que es troben els estudiants empresonats arran de la vaga general del 29 de març. Els van detenir al matí per manifestar-se a la Diagonal, pel que lògicament no van participar en els disturbis de la tarda als entorns de la Plaça Catalunya (els que tots hem vist per la tele perquè els mitjans ho han passat mil de vegades amb l'objectiu de crear una matriu d'opinió de desprestigi de la vaga i a favor de la repressió penal).

Aquí teniu l'article: La llibertat en qüestió

Els estudiants de física i matemàtiques són acadèmicament exemplars (en paraules dels seus professors, del Degà de la Facultat i del Rectorat de tota la Universitat de Barcelona), i militants d'un sindicat estudiantil, l'Associació d'Estudiants Progressistes, que al llarg dels seus 20 anys d'història sempre s'ha siginificat per impulsar mobilitzacions pacífiques.

Afegeixo una dada més a la qüestió: Tot sembla indicar que la jutgessa que, sense judici, manté a la presó a estudiants exemplars i sense cap tipus d'antecedent, la Sra. Carmen García Martínez, s'ha basat en un artícle d'Enric Julinana, creador professional d'opinió al diari La Vanguardia per dictar la seva interlocutòria en que ordena mantenir els estudiants a la presó en espera del judici (i ja porten 18 dies allà). Sabiem de la influència d'aquest poderós diari fortament subvencionat pel Govern de la Generalitat, però que les directrius que els opinadors a sou publiquen allà sigui tingudes en compte per dictar resolucions judicials ja passa de taca d'oli...

Més informació del cas: aquí