dimecres, 23 de febrer del 2011

Precs i preguntes al ple d'aquesta nit

Tindrem ocasió de comentar el ple d'aquesta nit. De moment us deixo amb els precs i preguntes que hem formulat des d'ICV-EUiA:

1.- PREGUNTA sobre el projecte municipal de residència per a persones grans.
Aviat farà dos anys que el seu govern té paralitzada la licitació del projecte de residència per a persones grans a Vilafranca. Fins al moment, quan se’ls ha preguntat per aquesta paràlisi han respost de forma poc concreta i, en ocasions, contradictòriament.

Organismes independents com la Sindicatura de Greuges han dictaminat que l’aturada de la licitació no s’ajusta al procediment. Des dels sectors professionals de l’arquitectura hi ha preocupació perquè 104 equips tècnics es van presentar a la licitació però el procediment no s’ha resolt.

Fa poques setmanes vostè ha anunciat la possibilitat d’un altre ús a l’espai objecte de licitació però no ha plantejat cap alternativa per la residència d’avis. Vol dir tot això que el seu govern ha optat per aturar definitivament el projecte de residència per a persones grans? O si, no és així, quina alternativa i terminis de licitació proposa el seu govern per la nova residència?

2.- PREGUNTA sobre l’edifici municipal de l’antic INCAVI.
A l’edifici municipal de l’antic INCAVI al C. Amàlia Soler les darreres setmanes hi ha hagut obres de remodelació o neteja. Exactament en que han consistit aquestes actuacions? Amb càrrec a quina partida pressupostària s’han realitzat i quin cost han tingut?

3.- PREC relacionat: Visita tècnica a l’edifici.
Sol•licitem realitzar una visita tècnica dels portaveus dels grups a l’edifici de l’antic INCAVI amb presència d’arquitecte i enginyer municipals per tal d’obtenir informació de primera mà de les condicions de seguretat i de la situació i possibilitats de l’edifici.

4.- PREGUNTA sobre l’Escola Universitària de Gestió del Vi.
Les darreres setmanes des de l’alcaldia s’ha anunciat a la premsa un pre-acord per posar en funcionament una Escola Universitària de Gestió del Vi a la Vila, fet que des d’ICV-EUiA celebrem i recolzem. Tanmateix a les Comissions Informatives no s’ha facilitat, fins a la data cap informació al respecte. Tampoc se n’ha informat a l’Organisme Autònom Torres i Bages, espai de participació ciutadana amb presència de representants, entre d’altres, del món acadèmic universitari de la Vila i que, en principi, té les funcions d’assessorar a l’Ajuntament en aquest tipus de matèria. D’altra banda, en demanar el text del pre-acord, hem pogut saber que l’Ajuntament no té el text de cap pre-acord al respecte. En quin estat es troba doncs el projecte?

5.- RECORDATORI DE PREGUNTA sobre l’estació de RENFE i el mal funcionalment dels panells informatius.
En el ple del passat mes d’octubre [26.10.2010] vam demanar que es fessin gestions davant de RENFE perquè els panells informatius proporcionin informació correcta i la gent no hagi d’esperar fins a l’últim minut pendent de per quina de les diverses vies vindrà el tren. S’han fet aquestes gestions? S’ha obtingut alguna resposta?

6.- PREGUNTA sobre la desprogramació del segon ambulatori mèdic [CAP] de Vilafranca.
La construcció d’un segon ambulatori mèdic per Vilafranca ha estat assenyalada com a molt necessària des de fa anys. La Generalitat en va fer el projecte però l’inici de les obres s’ha endarrerit en diverses ocasions, fet que tots els grups municipals hem coincidit a denunciar des d’aquest Ajuntament. Ara però, segons el diari El País, no només hi hauria un endarreriment en l’inici de les obres sinó que el nou Govern de la Generalitat hauria desprogramat la obra i per tant aquesta no es faria. És certa aquesta informació? Quines actuacions pensa emprendre al respecte l’Ajuntament?