dimarts, 28 de desembre del 2010

pressupostos – càmeres

1.- Tot just acaba el ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca, el govern convoca als periodistes i, en presència de setmanaris, ràdios i televisió, llança greus acusacions no fonamentades contra la majoria de regidors i regidores.


La partida més important que es sotmetia a votació l’altre dia feia referència a l’aplicació a nivell municipal del Decret de “mesures extraordinàries” del Sr. Rodríguez Zapatero. Un Decret que molts no compartim perquè carrega el cost de la crisi sobre els que no l’han causat, mentre eludeix en canvi adoptar mesures fermes contra l’economia de base especulativa.

Els dos conceptes (el de més volum pressupostari –retallada de drets– i el de menys volum –dependència–) eren perfectament separables, i així ho vam proposar en el ple sense que el govern ho recollís. Proposta que, evidentment, mantenim sobre la taula (+ informació aquí).

Alhora esperem que el govern eviti fer més rodes de premsa d’aquest tipus i concentri els seus esforços en aprovar el pressupost municipal pel 2011 que hauria de ser la seva prioritat.

En aquest sentit trobareu aquí les propostes que des d’Iniciativa Verds – Esquerra Unida hem posat sobre la taula. En el cas de les mesures que han de suposar un estalvi trobareu informació ampliada aquí.

2.- En un altre ordre de coses, el flamant govern del president Artur Mas anuncia que deixarà d’instal•lar càmeres a les comissaries dels Mossos d’Esquadra i que anul•larà el codi ètic de la policia catalana.

Sincerament, no ho puc entendre. Per què aturar unes mesures reconegudes internacionalment i que han fet que al nostre país ja no hi hagi denúncies per tortures policials? Per que deixa d’aplicar uns procediments que donen seguretat a les persones detingudes, alhora que eviten que cap bon agent hagi de fer front a acusacions infundades?

[origen imatge]