dimarts, 23 de novembre del 2010

Ahir debat a La Fornal, demà acte a Sant Sadurní

Us deixo la nota de premsa en relació al debat d'ahir a l'associació cultural La Fornal i el Cartell de l'acte de demà a Sant Sadurní d'Anoia. Us hi esperem!

El debat s’ha organitzat en 3 en tres blocs: En primer lloc Crisi econòmica i mesures per la seva superació; en segon lloc Sentència del Tribunal Constitucional i noves vies per a l’autodeterminació; i finalment Immigració: propostes en estrangeria i el repte de la multiculturalitat. Hi participaven ICV-EUiA, ERC, R.CAT i DDB.


En relació al primer bloc per part d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida (ICV-EUiA) el regidor Bernat Villarroya ha destacat que “cal generar ocupació útil i de futur i propiciar un canvi de model productiu cap una economia arrelada al territori i amb responsablitat social i ambiental”. Villarroya ha explicat les principals línies del pla d’ocupació verd i ha defensat una fiscalitat “justa i progressiva”, evitant que el major esforç recaigui sobre les classes mitges i treballadores i fent que els que més tenen contribueixin adequadament i es lluiti contra el frau fiscal de les gran fortunes.

Pel que fa al segon bloc Villarroya ha mostrat el rebuig a la sentència contra l’Estatut i ha indicat que “Catalunya serà el que la ciutadania vulgui sempre i quan mantinguem la unitat com a poble” i en aquest sentit ha defensat que “l’opció federal és la que més ens cohesiona en aquest moment” i ha deixat la porta oberta al dret a decidir en cas que no hi hagi resposta a la via federal.

Finalment en relació al tercer bloc Villarroya ha destacat que “Catalunya és un sol poble” i ha defensat la igualtat de drets i deures de les persones migrants, una igualtat d’oportunitats que “ha de passar també per la plena ciutadania exemplificada amb el dret a vot” i amb l’objectiu d’assolir una convivència en la diversitat en un espai compartit de valors democràtics, respecte als Drets Humans, a la igualtat i al pluralisme.