diumenge, 14 de març del 2010

A la presentació de l'Associació Senegalesa del Penedès


Aquest divendres, coincidint amb la inauguració de l’exposició fotogràfica que han organitzat, s’ha presentat a la sala d’actes de l’Escorxador, l’Associació Senegalesa del Penedès, una entitat formada per veïns i veïnes de Vilafranca i la comarca, la majoria dels i les quals immigrants del Senegal i altres països de l’àrea subsahariana.
ic
Un dels seus principals objectius és el contacte lingüístic i l’aprenentatge del català dels socis i sòcies com a element d’integració a Catalunya. I és que, escoltant l'Usmane, el president de la nova entitat, m’ha sorprès molt positivament la determinació amb la que aposten pel coneixement i la difusió de la llengua i la cultura catalana; sense que, lògicament, això sigui impediment perquè, alhora, també es treballi per donar a conèixer la realitat i la cultura del Senegal.
ic
Des d’aquí doncs aprofito per desitjar molta sort a tots els penedesencs i penedesenques que participen d'aquesta nova empresa i encoratjar-los a participar, tant individualment com a través de la nova entitat, a la vida cultural i associativa de la comarca, com ja han començat a fer.