divendres, 25 de setembre del 2009

Cal incrementar el servei d’autobusos, no pas reduir-lo!

Setembre: La "notícia mediàtica" d’aquest ple municipal ha estat el tema que, sigui dit de passada, ja cansa [1], de les banderes. Al ple vinent segurament es parlarà de referèndums, però els llargs minuts d’intervencions em temo que seran en termes similars. Així doncs molts altres ja en parlaran.

Pel que fa a la "notícia de fons" va ser que CiU no va poder aprovar una modificació de pressupostos. Intentaré desenvolupar més aquest tema en el propers dies, però al final em sembla que és fàcil d’entendre: CiU està repetint els errors del PSC ja que pretén que ens 6 dies els altres grups ens posicionem sobre 98 partides pressupostàries que abasten un milió i mig d’euros. Ningú mínimament responsable pot fer això, sense intentar conèixer-ho una mica a fons, que sinó desprès ens surten “senyors” Millet de sota les pedres...

Al ple però es van tractar altres punts que, tot i que han tingut poca repercussió mediàtica, jo penso que són importants. Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida, per exemple, vam presentar una moció (que va ser aprovada per tots els grups) on demanàvem un increment d’autobusos entre Vilafranca i Barcelona.

Amb els autocars pràcticament al límit en moltes franges horàries, amb gent que en algun moment s’ha hagut de quedar a terra, amb el desastre de RENFE que hi ha, etc, no s’entén que aquest principi de curs des de la Hispano Igualadina hagin eliminat l’autobús de les 7.10. El que cal és augmentar els busos com preveu el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya aprovat a principis d’any!

Sabem que aquest tema no és de competència municipal, però per això hem volgut aprofitar el procés participatiu de la Diagonal de Barcelona (on hi ha les parades del bus que va cap a Vilafranca) per posar el tema sobre la taula, ara que els i les arquitectes, polítics, especialistes, etc analitzaran a fons la mobilitat d’aquella entrada de Barcelona.

Sobretot el que volem evitar és que passi com amb Rodalies que s’inverteixen 4000 milions a Catalunya i s’arreglen força coses però no pas de les línies que afecten al Penedès. Amb Rodalies Renfe hi va haver una manca de veu i de lideratge polític des del territori dels dos grans partits penedesencs, CiU i PSC, i dels alcaldes de El Vendrell i Vilafranca. Esperem que amb els autobusos no torni a passar el mateix...

[Més informació]

[Origen imatge]