dijous, 15 de gener del 2009

Injustícies diverses

1.- Em sembla ridícul que alguns mitjans de comunicació massiva d’aquest país intentin desprestigiar a les milers de persones que ens vam manifestar dissabte passat contra el bombardeig de Gaza només perquè un paio amb una pistola de plàstic es va infiltrar a la manifestació. És més, personalment estic orgullós del fet que el màxim representant d’Iniciativa, en Joan Saura, hi assistís, encara que ara aquests mitjans ho utilitzin com a munició en la campanya de desgast que venen orquestrant de des fa mesos contra els dos petits obstacles (Iniciativa i Esquerra) que encara impedeixen que es faci realitat el que volen imposar els poderosos d’aquest país: el sedant de la sociovergència.

Mentrestant a Palestina la masacre continua, amb plena vulneració de les Convencions de Ginebra per part de l’estat d’Israel, i amb el desafiament a tota la humanitat per part del seu exercit que avui ha bombardejat la seu de la Organització de les Nacions Unides, és a dir la seu d’una institució que ens representa a tots els éssers humans.

Des d’aquí convido a tota la ciutadania de Vilafranca a assistir a la manifestació de rebuig al bombardeig de Gaza convocada per la plataforma Vilafranca Solidària, amb el suport de diverses ONG i entitats vilafranquines per demà divendres 16 de gener a les vuit de vespre a la Plaça de la Vila. Podeu llegir el text de la convocatòria aquí. Tan de bo la nostra veu pugui arribar i donar forces a la població civil assetjada i als moviments pacifistes israelians!

2.- En un altre ordre de coses, en el cas de David Sánchez (post anterior), sembla que, tot i que tard i massa lentament, el sentit comú va avançant de mica en mica i l’ordre de detenció ha estat aixecada. Cal però no baixar la guàrdia perquè l’assumpte no està, ni molt menys, tancat. Podeu veure els comunicats de l’Ajuntament [1] i d’Iniciativa Vilafranca [2]. Per seguir l’actualitat al detall podeu visitar la web del grup de suport al David [3], on hi ha penjats els documents judicials del cas i informació permanentment actualitzada.

9 comentaris:

Andreu ha dit...

Totalment d'acord. La questio palestina enfronta un sentiment mnajoritari i popular a favor de la pau amb unes elits que no poden evitar posar-se al costat del fort. Es increible que, pels mitjans, la presencia de Saura sigui un factor de "desgast", mentre que les gestions de Carod amb l'ambaixador mereixen aprovacio.

Anònim ha dit...

Avui estic totalment d’acord amb tu! Hi ha periodistes que estan sent molt barroers en les seves ànsies de desgastar determinats polítics. Sembla que més que crítica i anàlisi polític la impaciència els porta a la desqualificació directa.

Anònim ha dit...

Realment sembla que s’ha iniciat una cursa per veure qui la diu més grossa contra el Joan Saura.

Només cal veure les declaracions de la portaveu del PP Soraya Sáenz de Santamaría...

És molt fort que el primer conseller de la Generalitat que va anar institucionalment als camps d’extermini nazi en un acte de recuperació de la memòria històrica rebi aquest tipus de difamacions; és molt fort que la força hereva del PSUC, el partit que va liderar la lluita antifeixista a Catalunya durant quaranta anys, rebi aquestes acusacions, i és encara més fort que les rebi per part d’un PP, que fa fundar un ministre d’un règim feixista, un règim que, recordem-ho, va enviar la División Azul a lluitar al costat dels nazis, un règim que presidia un personatge segons el qual totes les coses dolentes eren culpa de “rojos separatistas” que participaven de conspiracions “JUDEO-masónicas”. Quina poca vergonya que teniu Soraya!

Amb la retirada d’Acebes el PP intentava deixar enerera el seu comportament gooebbelià a l’hora de fer certes declaracions. Tanmateix, sembla que l’Acebes no només ha tornat a “Polònia” sinó que les noves portaveus ja estan adoptant el seu estil...

Per part d’Iniciativa, bones les respostes al respecte de la Laia Ortiz i d’en Joan Herrera:

http://www.iniciativa.cat/icv/news/16022

http://www.iniciativa.cat/icv/news/16026

Anònim ha dit...

La gent no castiga a Saura, sinó que castiga la contradicció. Tres dies abans de la manifestació del primer de desembre del 2007 per demanar millors infraestructures per Catalunya, Iniciativa va fer públic en una roda de premsa que el conseller Saura no hi participaria perquè “la responsabilitat del conseller és vetllar perquè les coses vagin bé i el lloc que li correspon (...) és ser al departament d’Interior”. Dissabte passat, el mateix conseller anava a la manifestació pels fets de Gaza. Potser devia pensar que en la manifestació per les infraestructures el risc d’incidents era molt alt, mentre que ja es veia que la manifestació de dissabte, amb passamuntanyes i tot, havia de ser exquisidament pacífica.

Anònim ha dit...

En el post no és parla de “la gent” com tu dius, sinó dels mitjans de comunicació que aquests dies estan convergint de forma descarada a crear una “matriu d’opinió” contra en Joan Saura. Com a enèssima mostra aquest “acudit” (és un dir) gràfic de El Punt d’avui:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/penedes#acudit

Sincerament Guillem, no crec que en aquesta campanya de desprestigi hi tinguin res a veure amb unes declaracions més o menys enertades de novembre de 2007. Espero que una persona desperta com tu sigui capaç de veure-ho, independentment que el teu pensament estigui més o menys allunyat del d’en Joan Saura. Salut!

Anònim ha dit...

Segons el meu parer, ICV té un problema greu de comunicació. D'acord q els mitjans no us hi ajuden gens i molts estan descaradament en contra (La Vanguardia), però que us esperaveu? Que les vostres propostes i gestió serien aplaudides pel "poble" i pels "poderosos"? Fa ràbia haver de fer les coses el doble de bé q la resta, però és el q hi ha, i a mi em sembla q us haurieu d'explicar més i millor.

Sobretot en tota la polèmica q ha envoltat els casos de tortures del Mossos i això dels 80km/h. Que donin més la cara! Més rodes de premsa, aneu a can Cuní, on calgui! Feu eslògans, presenteu dades clares i comprensibles (80km/h: contaminació, seguretat i fluidesa --> DADES, DADES i DADES i matxaqueu el personal!).

Després hi ha temes en els quals crec q ICV (o el Saura) l'heu cagat: gestió de la sequera (sort de la pluja), els arbres de Nadal de BCN (no sé de qui ha sigut idea però ha quedat com d'ICV), les crítiques de Saura per l'escriptori del Benach (estem parlant del President del Parlament!), el "pacte" (o presa de pel) amb la Fernandez de la Vega, ...

Sí, van per vosaltres, però només podeu explicar-vos millor i cagar-la menys.

Que quedi clar q parlo d'ICV a nivell nacional.

Salut.

Anònim ha dit...

Carles, malauradament tens raó dient que això "és el que hi ha" i, també tens raó en el fet que el que hem de fer explicar-nos més i millor i mirar de no equivocar-nos.

Salut!

Anònim ha dit...

Que hi ha una campanya de desgast és evident i qualsevol amb dos dits de front ho pot veure.

Ara be, hi ha una màxima en estratègia militar (utilitzada en molts altres àmbits) que diu "Divideix i venceràs":
En Saura i companyia ha estat al costat del soci fort en les campanyes de desgast contra Esquerra (ambaixades, cotxe Benach, Madrid 2012...). Ara que l'imatge d'Esquerra no podria estar més baixa van a per vosaltres... i us trobeu sols. Que us esperàveu?
Ens ho han fet sempre i ho continuaran fent.

Potser en un futur s'hauria de vigilar amb qui es fan les aliances.

Anònim ha dit...

Marc, tot i que des d'Esquerra tampoc s'han quedat curts, estic d'acord amb el fet que aquest tipus de picabaralles no porten enlloc.

Sobre la política d'aliances, l'arc parlamentari català és el que és...