dimarts, 23 de gener del 2007

ELS NOSTRES VINS!

Divendres passat El 3 de Vuit publicava que Barcelona és l’única ciutat del món que no consumeix en primer lloc els vins de la seva Denominació d'Origen de proximitat, el Penedès. I com reconeix el mateix setmanari, la problemàtica no es circumscriu només a la capital. A Catalunya, i fins i tot al Penedès consumim més vi de fora que no pas d’aquí.

El més curiós de tot és que aquesta paradoxal situació no es deu pas a cap manca de qualitat dels productes d’aquesta terra. Al Penedès hi ha moltes gammes de vins, però també en les gammes altes i mitges estem entre els primers, com és sabut i com confirmen el volum d’exportacions a mercats exigents així com diversos estudis (com a mostra els que cita el mateix El 3 de Vuit en l’article).

No ho sé, és una situació que no és nova, i sobre la que hauríem de reflexionar. Personalment no sóc gens partidari de xovinismes, però clar, tampoc podem anar amb el lliri a la mà!

La noticia ha coincidit en el temps amb el Tast de Vins del Penedès que organitzen els companys i companyes de l’agrupació comarcal de Joves d’Esquerra Verda el proper dissabte a Vilafranca. L’activitat, és oberta a tot el jovent de Vilafranca i comarca, i es farà dissabte coincidint amb la clausura del Consell Nacional de Joves d’Esquerra Verda perquè, com molt bé ha explicat el coordinador comarcal de JEV, Toni Peñafiel, es vol aprofitar també la presència de companys i companyes que tenen ja o tindran ben aviat responsabilitats importants per donar-los a conèixer els vins del Penedès. A veure si, entre tots i totes aconseguim que es coneguin una mica més els nostres vins!

Per conèixer més sobre el tema, i tastar els productes in situ, us recomano que busqueu algun espai a les vostres agendes per fer alguna de les Rutes del Vi i el Cava.

Val la pena!

1 comentari:

la tomaquera ha dit...

Interessant iniciativa, la del tast de vins.

A veure si els companys i companyes de Joves d'Esquerra Verda del Priorat s'animen a fer el mateix i podem gaudir-ne... juas!

Ara de debó... un Jean Leon sempre és una gran, molt gran, opció per a un sopar.