dissabte, 25 de novembre del 2006

ARTICLE 41


Demà 25 de novembre és el dia internacional contra la violència vers les dones. És un tòpic l'afirmació que, quan alguna causa necessita d'un "dia internacional" és que, en aquell àmbit, realment les coses estan fotudes. Desgraciadament, és el cas.

Hi ha qui diu que aquest tipus de convocatòries no serveixen de gran cosa, que només serveixen per fer una acció aquell dia i quedar-nos amb la consciència tranquil·la mentre el problema subsisteix. Jo prefereixo mirar-m'ho des d'una vessant més positiva: Evidentment que un "dia internacional" de la causa que sigui, per si sol, no canviarà res. Ara bé, potser podem aprofitar aquest tipus de convocatòries per reflexionar sobre el tema, analitzar que es pot fer per millorar la situació i acte seguit (i això seria la part més important) anar per feina i portar-ho a la realitat.

En aquest sentit, m'ha semblat molt interessant el manifest de les companyes de Dones amb Iniciativa que adjunto.

Una part dels ciutadans i les ciutadanes tenen la percepció que, durant la passada legislatura, s'han invertit masses esforços en l'elaboració del nou estatut. Ara bé, si aconseguim desenvolupar l'article 41 del nou estatut en la línia del citat manifest, i així és fa també amb els drets de ciutadania i les polítiques socials penso que aquesta percepció variarà, i que donarem forces passos en la direcció correcta.